Haberler

Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali

Uşak'ta yapılan yarışmada, Konya Karatay Müftülüğüne bağlı Karaaslan Medine Kur'an Kursu öğrencisi Akman birinci oldu Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Kapukaya: "Kur'an hem okunan hem de hükümleri ve muhteviyatıyla yaşanan mukaddes bir kitap"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an kurslarının erkek öğrencileri arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Okuma Yarışması"nda Türkiye birinciliğini, Konya'dan Mehmet Akman kazandı.

Tarihi Ulu Cami'deki yarışmanın jüri başkanlığını da yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, yaptığı konuşmada, illerdeki elemelerden sonra finale kalan 7 öğrenciyle gurur duyduklarını bildirdi.

Kur'an-ı Kerim'in, gençlerin gönlünde ve dilinde en güzel şekilde yer etmesini istediklerini anlatan Kapukaya, "Gençlerimizle ne kadar övünsek az. İllerinde birinci olup Türkiye finaline kalmışlar. Kur'an hem okunan hem de hükümleri ve muhteviyatıyla yaşanan mukaddes bir kitap" dedi.

Uşak Müftüsü Fuat Altındaş ise yarışmanın Miraç Kandili'nde yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Daha sonra gerçekleştirilen yarışmada, Konya Karatay Müftülüğüne bağlı Karaaslan Medine Kur'an Kursundan Mehmet Akman birinci, Sakarya Hendek Sarıdede Hafız Abdurrahman Gürses Kur'an Kursundan Recep Karayel ikinci, Samsun İlkadım Müftülüğü Kalkancı Bölge Yatılı Kur'an Kursundan İlyas Şener de üçüncü oldu.

Uşak Valisi Seddar Yavuz'un da izlediği yarışmanın sonunda öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Uşak Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Akman Türkiye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title