Haberler

Kumluca Gıda İhtisas Osb'sine Baka'dan Destek

Kumluca'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (osb) Kurulacağı ve Temelinin Bu Yıl Mayıs Ayında Atılacağı Bildirildi

Kumluca'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağı ve temelinin bu yıl mayıs ayında atılacağı bildirildi. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Alaattin Aytekin, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi'nde, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Koordinatör Alaattin Özyürek ile görüştü. Kumluca ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'inin tarıma dayalı olduğunu, sera üreticilerinin de ihracata yönelik çalıştıklarını anlatan Aytekin, Kumluca ile çevresindeki ilçelerde yaklaşık 80 bin dekar serada yılda yaklaşık 1 milyar 200 bin TL'lik üretim gerçekleştirildiğini ifade etti.

Sadece üretip satmak yerine tarımsal ürünlerde katma değeri artıracak tarıma dayalı sanayilerini de geliştirmeleri gerektiğini belirten Aytekin, 'Belarus ve Almanya gibi ülkelerde, başta domates olmak üzere kurutulmuş meyve-sebze ürünlerine ve işlenmiş tarım ürünlerine yoğun talep var. Ayrıca meyve ve sebze ürünlerinin raf ömrünü uzatmak ve katma değerini artırmak için konserve olarak piyasaya sunulması da önemlidir' dedi.

Kumluca'da 22 hektarlık bir alan üzerinde Gıda İhtisas OSB'si kurmak için girişimlere başladıklarını belirten Aytekin, OSB'nin kurulacağı arazilerin kamulaştırma aşamasında olduğunu, imar planlarının tamamlandığını ve Mayıs 2011'e kadar temel atmayı hedeflediklerini belirtti. Aytekin, OSB'nin inşaat aşamasını TOKİ'ye yaptırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Aytekin'in ziyaretinin kendilerini çok memnun ettiğini belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise, BAKA olarak Kumluca'da kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB'sine her türlü desteği vereceklerini, kurulacak OSB'de yapılacak tarıma dayalı sanayi tesislerinin, Kumluca ekonomisine ve dolayısıyla üreticilere büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

BAKA'nın 2010-2011 yılı Mali Destek Programı hakkında da bilgi veren Engin, 'kar amacı gütmeyen kuruluşlar' kapsamında KUTSO'nun da BAKA'ya proje sunabileceğini ifade etti.

BAKA ile KUTSO'nun önümüzdeki dönemde işbirliği içinde hareket etmesi ve bölge kalkınması için ortak çalışmalar yürütmesi yönünde ilke kararı da alındı.

(DE-GÜÇ-BNY) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title