Haberler

Kumbara Kardeşliği"Ne Türkiye'nin Dört Yanından Destek

Samsun'un Ayvacık Anaokulunca geçen yıl sosyal medya üzerinden başlatılan "Oyunca Kumbarası Sınıf Kardeşliği" Projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir tarafından gönderilen oyuncaklarla okulun oyun salonu yenilendi.

Samsun'un Ayvacık Anaokulunca geçen yıl sosyal medya üzerinden başlatılan "Oyunca Kumbarası Sınıf Kardeşliği" Projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir tarafından gönderilen oyuncaklarla okulun oyun salonu yenilendi.

Ayvacık Anaokulu tarafından ilçedeki köylerde bulunan 23 anaokuluna oyuncak desteği vermek için geçen yıl sosyal medya üzerinden "Oyuncak Kumbarası Sınıf kardeşliği" Projesi başlatıldı. Kumbaralara ve anaokuluna gelen oyuncaklarla okulun bir odası oyun parkı haline geldi.

Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, AA muhabirine, sosyal medya üzerinde başlatılan proje kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün kentin her yerine oyuncak kumbarası yerleştirdiğini söyledi.

Kumbaralarda toplanan oyuncakların öncelikle Ayvacık ilçesindeki okullara, sonra da tüm köy okullarına dağıtılmasını planladıklarını belirten Kuruca, "Projenin sayesinde Ayvacık Anaokulumuzun oyun salonunu tamamen yeniden düzenledik. Buradaki bütün oyuncaklar yenilendi. Çocukların hem eğleneceği hem de öğreneceği bir sistem oluşturuldu" dedi.

Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, proje sayesinde köylerdeki anaokullarının daha iyi şartlara sahip olmasını amaçladıklarını kaydetti.

İlkadım Gençlik Merkezi ile birlikte yürüttükleri "Oyuncak Kumbarası Sınıf Kardeşliği" Projesi kapsamında gelen oyuncaklarla okulun oyun salonunu yeniden düzenlediklerini belirten Akkuş, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın sadece eğlenerek değil hem de öğrenerek gelişmesini sağladık. Bir tarafta müzik ve resim yeteneklerini geliştiren çocuklarımız diğer tarafta eğlenebiliyor. Çocuklarımız yeter ki eğlensin, mutlu olsun ve ilgi ve yeteneğine göre oyun salonundaki imkanlardan faydalanmalarını sağladık. Okul öncesi eğitiminde çocuklarımız oyun temelli öğrenmeyi gerçekleştiriyor. Bizlerde istedik ki oyun salonumuz buna uyumlu olsun. Bu kapsamda oluşturulan oyun salonu onların yeteneklerine ve algılarına göre düzenlendi."

Akkuş, proje kapsamında ilçedeki diğer köy okullarının oyun alanlarının da yenileneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Ayvacık Türkiye Samsun Akkuş Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title