Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Antalya'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya'da çekimleri devam eden "Ertuğrul" filminin Türk-Japon ilişkilerinde kültürel diplomasinin çok önemli bir örneği olacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya'da çekimleri devam eden "Ertuğrul" filminin Türk-Japon ilişkilerinde kültürel diplomasinin çok önemli bir örneği olacağını belirtti.

Bakan Çelik, Serik ilçesi Çandır Mahallesi'ndeki Tekfen Film Platosu'nda çekimleri devam eden Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul" filminin setini ziyaret etti. Filmin yönetmeni Mitsutoshi Tanaka ile görüşen Çelik, daha sonra bir sahnenin çekimini izledi, çekimin yapıldığı gemi maketini gezerek, film hakkında bilgi aldı.

Çelik, filmin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde karşı taraftaki muhatabıyla Türk-Japon ilişkilerindeki önemli olayların sinemaya aktarılması için verilen karar neticesinde ortaya çıktığını anlattı.

Bu filmin kendi tarihlerini anlatanlar arasında en büyük bütçeli filmlerden biri olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Film, iki olay üzerine kurulu. Biri 'Ertuğrul faciası' olarak bildiğimiz Ertuğrul Fırkateyni ve onun çevresinde geçen olaylar, diğeri de rahmetli Turgut Özal döneminde Tahran'dan Japonların Türk Hava Yolları uçağıyla çıkarılması. Bu iki ana tema olarak düşünülüyor. Kültürel diplomasiden çok

bahsediyoruz. Kamu diplomasisinin bir parçası olarak kültürel diplomasinin ne kadar önemli olduğunu söylüyoruz. Film, kültürel diplomasinin en somut örneklerinden biri. İnşallah bu film bittiğinde Türk-Japon ilişkilerinde kültürel diplomasinin çok önemli bir örneğini vizyonda görebileceğiz."

Kasım ayında vizyonda

Filmin kasım ayında gösterime gireceğini bildiren Çelik, Türk ve Japon hükümetlerinin yarı yarıya katkıda bulunduğunu bildirdi.

İskender Pala'nın filmin senaryosuna çok büyük katkı sağladığını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de elinden geleni yaptığına dikkati çekerek Çelik, asıl emeğin ise yapımcı, yönetmen ve oyuncularda olduğunu ifade etti.

Bakan Çelik, filmin yönetmeninin çok önemli bir isim olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Doğrusunu söylemek gerekirse bu çalışmanın bu aşamaya gelmesinden dolayı çok mutluyum. Bakanlığımız açısından da en önemsediğimiz projelerden biri. Kasım ayında bitecek ve vizyona girecek olması bizi çok memnun ediyor. Türk-Japon ilişkilerini sinema tekniğiyle anlatan bu çalışma bundan sonra örnek olacaktır. Bizim kendi tarihimizle ilgili yine başka ülkelerle oluşturabileceğimiz ortak tema ve ürünler açısından örnek olacaktır. Hem ortaya koyduğu sinema kalitesi hem de gerçekleşen bütçe açısından örnek olacak. Türkiye'nin entelektüelleri, belediye başkanları, hepimiz bir ucundan tutuyoruz. Japon Başbakanı sayın Abe büyük ilgi ve destekle bu projeyi takip ediyor. Bir bakıma hepimizin üzerine titrediği bir proje haline geldi."

Çelik, bir gazetecinin Kültür ve Turizm Bakanlığının ilk defa bir filmden gişe hasılatı elde edeceği yönündeki yorumu üzerine, kültürel ürünlere desteğin görevleri arasında bulunduğunu söyledi.

Bugüne kadar destek verdikleri hemen hemen her filmin ödül aldığına işaret eden Çelik, "Bu çok yaygın izlenecek, büyük bir izleyici kitlesine kavuşacak bir film. O bakımdan sadece destek vermiş olmayacağız. Ciddi bir gişe gelirine de kavuşacağına inanıyoruz" dedi.

Bakan Çelik, daha sonra filmin diğer setlerini de ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Çelik Ömer Çelik Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title