Haberler

    Woyzeck

    Çağdaş tiyatronun önemli yazarlarından Georg Büchner'in kaleme aldığı "Woyzeck", Talimhane Tiyatrosu Sahnesi'nde.

    Çağdaş tiyatronun önemli yazarlarından Georg Büchner'in kaleme aldığı "Woyzeck", Talimhane Tiyatrosu Sahnesi'nde...

    Er Woyzeck, sevgilisi Marie ve "gayrimeşru" çocuğu ile yaşamaktadır. Askerlikten kazandığı para yetmeyince doktorun tıbbi deneylerinde denek olarak yer almakta ve yalnızca bezelye yiyerek yaşamak zorundadır. Woyzeck'in akıl sağlığı bozulur ve halüsinasyonlar görmeye başlar. Bu arada Marie, Woyzeck'ten sıkılmış ve bando şefiyle ilgilenmeye başlamıştır. Gittikçe yükselen, kıskançlıkla dolu şüpheleri sonunda Woyzeck bando şefi ile yüzleşir ancak dayak yer. Olanlara katlanamayan Woyzeck bıçağını alıp gölün kıyısına gider.

    İnsanlık dışı davranışlara maruz kalan bir erin, doktorlar ve üst rütbeli subaylar tarafından aşağılanmasının trajik bir hikayesidir.

    Modern tiyaronun ilk örneklerinden sayılan bu oyunun yazarı Georg Büchner, yalnızca Alman tiyatrosunun değil, çağdaş tiyatronun da en önemli yazarlarından biridir. Kısacık yaşamına sığdırdığı ve aralarında Danton'un Ölümü ve Leonce ile Lena'nın da olduğu üç oyun, dünya tiyatro repertuarının tartışılmaz eserlerindendir.

    Versus, oyun, oyuncu, seyirci kavramlarını muğlaklaştıran, gerçeğin özüne ulaşmak için, naturalist oyunculuğu bozan bir ekip anlayışına sahip. On kişilik oyuncu kadrosunun biçimlendirdiği bu yapımda, temel mesele olarak, şiddetin nesnesi olan insanların aynı zamanda şiddetin öznesi olması durumunu ele alıyor.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Georg Büchner Kültür Sanat Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

    En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

    En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

    Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

    Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

    Bakmadan Geçme

    İran'da seçimler ne zaman 2024? İran'da seçimler nasıl olur? GELİNİM MUTFAKTA 22 MAYIS 2024 CANLI İZLE Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 22 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şaban Ataş'ın katilleri tutuklandı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 22 Mayıs Çarşamba Survivor yeni bölüm! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 22 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hakim ve Savcılar ATAMA kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (22 Mayıs) kararları neler? Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    CHP'li Bozbey belediyeye akraba atamalarını savundu: Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı

    CHP'li Bozbey belediyeye akraba atamalarını savundu: Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title