Haberler

Sonsuzluk Ormanı" 6 Ocak'ta Vizyona Girecek

Yönetmenliğini Gus Van Sant'ın üstlendiği "Sonsuzluk Ormanı" adli film, 6 Ocak'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Gus Van Sant'ın üstlendiği "Sonsuzluk Ormanı" adli film, 6 Ocak'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Başrolünde Oscar ödüllü Matthew McConaughey'nin yer aldığı filmin basın gösterimi Özdilek AVM'de yapıldı.

Gösterimin ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, filmin Batı ile Uzak Doğu kültürünü harmanladığını söyledi.

Dorsay, filmin gizemli bir aşk ve matem öyküsü barındırdığını belirterek, "İlginç bir film. Sonunda o kadar çok simgesel yollar üst üste yığılıyor ki insanı bunaltıyor. Genelde ölüm, ölümden sonrası ve ruhlar alemi gibi temalar üzerinde düşünmek için bu film çok iyi bir egzersiz." dedi.

Film Arası Dergisi Editörü Gökşen Aydemir ise Gus Van Sant'ın bağımsız Amerikan sinemasının önemli yönetmenlerinden biri olduğunu dile getirdi.

Aydemir, yönetmenin önceki filmlerinde de ölüm temasını kullandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yönetmen, ölüm, ölüm duygusunun insan üzerindeki etkisi, ölümcül hastalıklar ve ölenlerin yakınlarının içine düştükleri çıkmazlar gibi pek çok konuyu filmlerinde ajitasyona yaslanmadan anlatıyor. Filmde, 'Brennan' karakteri ölen eşini gerçekte hiç tanıyamamanın verdiği sıkıntıyla kendini ölmek için en ideal yer olan Fuji Dağı'na atıyor. Vicdan azabı ve kefaret duygusuna dair çarpıcı bir film."

Orijinal adı "The Sea of Trees" olan dram türündeki Amerikan yapımı filmin senaryosunu Chris Sparling kaleme aldı.

Yapımcılığını F. Gary Gray ve Gil Netter'in üslendiği filmde, McConaughey'nin yanı sıra Naomi Watts, Ken Watanabe, Jordan Gavaris ve Katie Aselton rol alıyor.

Filmin konusu özetle şöyle:

"Bunalımlı bir hayat yaşayan ve intihar eğilimi olan Arthur Brennan, (Matthew McConaughey) insanların intihar etmek için gittiği Japonya'daki Fuji Dağı yakınlarında bulunan Aokigahara Ormanı'na gider. Bu sırada aynı amaçla oraya gelmiş ancak başarısız olduktan sonra ormanda kaybolmuş Takumi Nakamura (Ken Watanabe) ile karşılaşır. İki adam ormanda ilerlerken kendilerini sorgular. Bu yolculuk Arthur'un hayatına ve karısı Joan'la ilişkisine yeni bir gözle bakmasını sağlayacaktır."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Atilla Dorsay Ken Watanabe Uzak Doğu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title