Haberler

Son dakika haberleri... Sındırgı'nın kurtuluşunun 100. yıldönümüne özel şehitler alayı

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Sındırgı'nın kurtuluşunun 100. yıldönümüne özel şehitler alayı Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düşman işgalinden kurtuluşun 100. Yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı.

Sındırgı'nın kurtuluşunun 100. yıldönümüne özel şehitler alayı

BALIKESİR - Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düşman işgalinden kurtuluşun 100. Yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı.

Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Uçan Halı Şenliği 3 Eylül Sındırgı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümü etkinlikleri ile perçinlendi. Milli mücadelenin 100. Yılına özel düzenlenen Sındırgı Şehitler Alayı korteji büyük ilgi gördü.

Tarihini tanımak, tanıtmak ve ona sahip çıkmak ilkeleri doğrultusunda Sındırgı'nın Kurtuluşu Etkinlikleri 1 Eylül Perşembe günü şenlik ile başlatıldı. 3 Eylül Cuma günü Atatürk Büstü 'ne çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama programı Yağcıbedir Mehter Takımı eşliğinde Sındırgı Şehitleri Alayı korteji ile devam etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı önünden başlayan Sındırgı Şehitleri Alayına protokol üyelerinin yanı sıra, gaziler, yerli ve yabancı konuklar ve yüzlerce kişi katıldı. Atlı Cirit spor kulübünde atlarla korteje eşlik etti. Öküz arabaların, atların da yer aldığı savaş yıllarının da canlandırıldığı yürüyüşe ilgi büyüktü.

Cumhuriyet Meydanında tamamlanan Sındırgı Şehitler Alayı sonrasında kurtuluş günü etkinliklerinde protokol konuşmaları, milli mücadeleyi anlatan tiyatro gösterimi gerçekleşti. Yerli ve yabancı konukların halk oyunları gösterisi ilgi ile izlendi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş "Sındırgının düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutluyoruz. Makbule Efelerin Erkek kıyafetini giyip de bu memleket için bu bayrak için bu vatan için çarpıştığı yılın, İbrahim Ethem Akıncı'nın kaymakamlık mesleğini bırakıp ve dağlara çıkıp ne işin var dağlarda diye soranlara "Vatan elden gittikten sonra Yunan gavuruna mı kaymakamlık yapacağız" diyen o ruha her zaman ihtiyacımız var. Sındırgı bölgede milisler gelmeden önce, düzenli ordu gelmeden önce kendi bölgesini kurtaran bir memlekettir. Onun için bugün yeni neslimize biz kuvay-ı milliyecileri Makbule Efeleri İbrahim Ethem Akıncıları kahraman olarak anlatıyoruz. 100. Yılında iyi ki bu memleketi kurtaran yiğit evlatlar var. Ruhun şad olsun Makbule Efe. Ruhun şad olsun İbrahim Ethem Akıncı. Ruhun şad olsun Mustafa Kemal ve onların askerleri. Nice yiğitlere. Bizler sizin açtığınız o kutsal yolda ilelebet yılmadan yürüyeceğiz şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Ruhları şad olsun. Sındırgının düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlu olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Uçan Halı Balıkesir Sındırgı Haberler Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Sınava 40 dakika kala kimliğini okul çevresindeki mazgala düşürdü

Bakmadan Geçme

AYT kaçta bitiyor? AYT sınavı kaçta biter, kaç dakika sonra çıkılır? 9 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Haziran dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu?
Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

Rozetsiz ziyaret İYİ Parti'yi karıştırdı: Parti Akşener'i değil, Akşener partiyi bırakmış

title