Haberler

Son dakika haberi! Terörden temizlenen Amanos Dağlarında Türkmen şöleni

Güncelleme:

Son dakika habere göre Terörden temizlenen Amanos Dağlarında Türkmen şöleni Şölende aşıklar saz çalıp türkü söyledi, şairler şiir okudu, çocuklar ata bindirildi, davetliler halay çekti Hatay'da güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile terörden temizlediği Amanos Dağlarındaki yaylada Türkmen Şöleni yapıldı.

Terörden temizlenen Amanos Dağlarında Türkmen şöleni

Şölende aşıklar saz çalıp türkü söyledi, şairler şiir okudu, çocuklar ata bindirildi, davetliler halay çekti

HATAY - Hatay'da güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile terörden temizlediği Amanos Dağlarındaki yaylada Türkmen Şöleni yapıldı.

Amanos Dağlarının zirve eteklerinde bulunan 900 rakımlı Bekbele Yaylasında Türkmen kültürünün tanıtımı ve yaşatılması için şölen düzenlendi. İskenderun'a bağlı Abacılı- Bekbele Yaylasında Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Abacılı Yörük Türkmen Derneği'nin organize ettiği şölende aşıklar saz çalıp türkü söyledi, şairler şiir okudu, çocuklar ata bindirildi, davetliler halay çekti çocuklar ise Hacivat Karagöz ile eğlendi.

Kadınlarının sıkma börek pişirdikleri şölende 1970 yılından bu yana bölgede yaşayan Erzurumlular ise Erzurum çağ kebabını tanıttı. Hatay'ın milletvekillerinin ve belediye başkanlarının da katıldıkları şölende birlik beraberlik mesajları verildi.

Abacılı Yörük Türkmen Derneği Başkanı Duran Bilgin, Anamons Dağlarının terörden temizlenmesinde emek veren ve güvenli halde şölen yapılmasına vesile olan güvenlik güçlerine teşekkür edere, "Amacımız halkımızın Türk kültürünü geleneğini hatırlaması ve yaşatmasıdır. Gençliğimize kültürümüzü yansıtmak için hep birlikte bir şölen ortamındayız" dedi.

Dernek üyesi Mehmet Mustafa Yılmaz ise yaylalarda bulunan ve ilçelerden gelen vatandaşların şölene katıldıklarını belirterek, " Teröristlerin geçilmez dedikleri Amanos Dağları temizlendi, bizlerde çok güzel hanelerimizde eğlencemizi şölenimizi yapabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Ahmet Gedik isimli vatandaş ise yaptığı konuşmayla Hatay'ın tarihi değerine dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk'ün, "40 asırlık Türk yurdu düşman eline bırakılamaz" sözüne vurgu yaparak Amanos Dağlarını terörden arındıran güvenlik güçlerine teşekkür eden Gedik, "Amanosları temizleyen devletimizin tüm unsurlarına Türk silahlı kuvvetlerine, jandarmamıza, polisimize emeği geçen herkese teşekkürlerimizi borç biliyoruz" dedi.

Yayla esnafından Osman Çolak'ta bölge halkının artık güven ve huzur içinde şenliklerini yapabildiğine dikkat çekerek, "Burası 900 rakımlı bir yayla bölgede daha önce terörden dolayı güvenlik sorunları yaşadık. Güvenlik güçlerimiz sayesinde artık güvenle şölenlerimiz yapılıyor. Bu şenlikte Yörük ve Türkmen ailelerinin örf adetlerini ön plana çıkarıyor, birlik beraberlik ve kaynaşmayı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Şölen Hatay Haberler Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title