Haberler

Son dakika! Doğu Karadeniz'de "tarihi rota" turizme kazandırılacak

Güncelleme:

Son dakika kültür sanat haberi... Trabzon ve Gümüşhane'den geçen tarihi kervan, göç ve askeri rotaların turizme kazandırılmasını amaçlayan proje için çalışmalar başladı.

Trabzon ve Gümüşhane'den geçen tarihi kervan, göç ve askeri rotaların turizme kazandırılmasını amaçlayan proje için çalışmalar başladı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan (DOKA) yapılan açıklamaya göre, DOKA tarafından Gümüşhane'den başlayıp Trabzon sınırlarında Karadeniz'e dökülen Yanbolu Çayı Havzası'nın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel varlıkların tespiti ve havzanın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılarak sürdürülebilir turizme kazandırılması için Yanbolu Vadisi Sürdürülebilir Turizm Master Planı oluşturuldu.

Plan kapsamında Sümela, İmera, Vazelon ve Kuştul manastırları, Camiboğazı, Çakırgöl, Taşköprü, Hamsiköy, Zigana, Limni Gölü, Kurum ve İmera yerleşim yerleri, Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi gibi bilinirliği yüksek merkezlerin yanında bölgede yer alan hanlar, camiler, kiliseler, köprüler, değirmenler, sivil mimari yapılar, çeşmeler ile bölgenin flora ve fauna değerleri işlevlendirildi.

Aynı zamanda İpek Yolu Rotası, Anabasis-Ksenophon Rotası, Evliya Çelebi Rotası ile Savaş Rotaları gibi rotalar da ortaya çıkarıldı.

Planların hayata geçirilmesi noktasında DOKA, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gümüşhane Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gümüşhane İl Özel İdaresi, Gümüşhane Turizm İl Müdürlüğü ve Arsin Belediyesi yetkilileri, söz konusu alanda güdümlü proje uygulanabilmesi için çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi.

DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Zülfü Turan ve diğer ilgililerin katıldığı toplantıda, proje kapsamında tarihi rotada küçük ölçekli altyapı çalışmaları, tabelalandırma ve dijitalleştirme, tarihi rotaların haritalandırılması ve ayağa kaldırılması ile güzergahta fotoğraf çekim noktalarının hazırlanması gibi konuları içeren projenin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Doğu Karadeniz Gümüşhane Trabzon Kültür Sanat Haberler Son Dakika

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını 71. Bölüm Canlı İzleme Linki! 17 Mayıs'ta Yayınlanan Yeni Bölüm!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title