Haberler

Sanat Objesi Olarak Sanatçı"nın Galası Yapıldı

Güncelleme:

Müşfik Kenter, "Sanat Objesi Olarak Sanatçı" projesi için, yaşamını yitirmeden önce melek oldu Projede yer alan 56 sanatçı, ünlü ressamların en sevilen 42 tablosunu canlandırdı.

"Sanat Objesi Olarak Sanatçı" sergisinin galası yapıldı. Ünlü sanatçı Müşfik Kenter, 2012'deki vefatından kısa bir süre önce projede melek olarak yer aldı.

56 sanatçı tarafından ünlü ressamların en sevilen 42 tablosunun canlandırıldığı serginin galası, Pera Palace Hotel'de gerçekleştirildi.

Yapı Kredi Private Banking sponsorluğundaki projenin küratörlüğü Nilgün Yüksel, fotoğraf çekimleri ise Niko Guido ve konuk sanatçı Hakan Çağlav tarafından yapıldı.

Galada konuşan Yapı Kredi Bankası Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, bu projenin çok özel olduğunu ve Yapı Kredi'nin sanata ve sanatçıya her zaman destek verdiğini söyledi. Tüylü, projeden elde edilecek gelire ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Yapı Kredi Bankası olarak, sanatın özellikle çocuk ve gençlerin hayatlarında çok önemli bir yer aldığını düşünüyoruz. Bu anlamda, fotoğraflara Türk Eğitim Vakfı'na bağış yaparak sahip olabilirsiniz. Vakıfta biriken bağışlarla, sanat eğitimi almak isteyen öğrencilere destek sağlanmış olacak."

Projenin aynı zamanda fikir sahibi olan küratör Nilgün Yüksel ise dört yıl önce planlamaya başladığı projeyi hayal ederken nasıl düşündüyse, Yapı Kredi'nin desteğiyle projenin hayalindeki gibi gerçekleştiğini ifade etti.

Çağrı yapılan tüm sanatçıların davete gönüllü olarak olumlu yanıt verdiğine de dikkati çeken Yüksel, projeye katılan sanatçıların, benzedikleri ve Macide Tanır ile Leyla Erbil örneklerinde olduğu gibi, yaşça benzemedikleri resimleri canlandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Fotoğraf sanatçısı Hakan Çağlav da çekimlerde kendisini en etkileyen fotoğrafın sorulması üzerine, sanatçı Müşfik Kenter ile yaptığı çekimden etkilendiğini söyledi. Çağlav, Edward Burne Jones'in bir resmini canlandıran Kenter için "Ölümünden 3-4 ay önce çalışma imkanı yakaladık. Fotoğrafı çok enteresandı. Eşi ile beraber çekmiştim. Melek figürünü canlandırmıştı. O fotoğrafı unutamıyorum" dedi.

Toplam 150 kişinin katkı sağladığı projede; Hülya Koçyiğit, Kurzwell'in "Sarı Elbiseli Kadın", Yasemin Mori, Vermeer'in "İnci Küpeli Kız", Macide Tanır, El Greco'nun "Tövbekar Magdalene", Edip ve Ayten Akbayram çifti de Grant Wood'un "Amerikan Gotik" isimli eserlerini canlandırdı.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Sanat Galerisi'nde 17 Ocak'ta açılacak sergi, 14 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek. Sergideki fotoğrafların her biri, Türk Eğitim Vakfı'na yapılacak 5 bin liralık bağış karşılığı satışa sunuldu. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yapı Kredi Bankası Müşfik Kenter Tanır Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title