Haberler

Osmanlı Deniz Mutfağı (Ciltli) Kitabı

Osmanlı Deniz Mutfağı (Ciltli) Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Osmanlı Deniz Mutfağı (Ciltli) Kitabı kitabının kısa özeti.

Osmanlı'da Yemek Kültürüne Dair En Başarılı Kitap...Book Gourmand 2012 "En iyi balık ve deniz ürünleri kitabı..."Tüm kültür değerlerimizde olduğu gibi yemek kültürümüzün de gelecek kuşaklara aktarılmayınca unutulup gittiğini, hele bu kültür mutfak kültürü gibi sözlü ve uygulamalı bir kültür olunca bu kaybın daha hızla gerçekleştiğini yaşıyor ve görüyoruz. Yemekler aynı zamanda birer kültür elçisidir. Bu nedenle çalışmamız bu kültürel erozyonu durdurmaya yönelik küçük bir çaba olarak okunmalıdır.Bu çalışma geçmiş ile günümüz arasında kültürel bağların yeniden kurulmasına katkı sağlamak, halkımızın ilgisini balık ve deniz ürünlerine çekmek ve deniz mutfağının yaşatılması için eski bilgilerin ve tariflerin yaygınlaşmasını sağlamak için kaleme alınmıştır.Burada Osmanlı dönemine ve coğrafyasına ait deniz mutfağıyla ilgili bilgileri bir araya getirmeye ve bu mutfağı gözler önüne sermeye çalıştık. Geçmişte yapılan balık yemeklerini yapılış biçimlerine ve lezzetlerine sadık kalma gayretiyle günümüz mutfağına taşımak kitabın ana amaçlarından birisi oldu. Kitaptaki tarifler Osmanlıca orijinal metinleri esas alınarak şef Yunus Emre Akkor tarafından günümüz mutfağına uyarlanmıştır.(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: Yunus Emre Akkor,Zeynep Pınar Çakmakçı

Yayınevi: Alfa Basım Yayım Dağıtım

ISBN: 9786051066868

Boyut: 20.0x24.0

Sayfa Sayısı: 195

Basım Yılı: Şubat 2013

Cilt Durumu: Ciltli

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title