Haberler

Ölüdenizli Yarenlerden "Mangal Style" Dansı

Güncelleme:

Ülke çapında birçok festivale katılan Ölüdenizli Yarenler, hazırladıkları "Mangal Style" şarkısını Ölüdeniz'de mangal başında dans ederek tanıttı.

Fethiye'de yaşayan İngiliz ve İskoçyalı 5 kişinin oluşturduğu Ölüdenizli Yarenler Grubu, Güney Koreli star PSY'nin "Gangnam Style" şarkısını kendilerince yorumlayıp katıldıkları festivallerde seslendiriyor.

Ülkelerinde emekli olduktan sonra Ölüdeniz beldesine yerleşen yaşları 60 ile 70 arasında değişen 5 kişi, 2007'de kurdukları Ölüdenizli Yarenler Grubu ile yöresel şarkıları ve dansları öğrenerek katıldıkları festivallerde gösteri sunuyor.

Grup 6 yılda öğrendiği şarkı ve danslara Güney Koreli star PSY'yi üne kavuşturan "Gangnam Style" şarkısının sosyal medyada sözleri "Mangal Style" olarak değiştirilen versiyonuna kendi yorumlarını katarak hazırladı.

Ülkenin birçok yerinde düzenlenen festivallere katılan Ölüdenizli Yarenler, hazırladıkları "Mangal Style" şarkısını Ölüdeniz'de mangal başında dans ederek tanıttı. Grup üyelerinden David Groom'un sözlerini okuduğu şarkıda Liynn Buchanan, Margeret McAloon, Stuart Jameo, Jenny Lewington, dans ediyor.

Ölüdenizli Yaren Grubu Sanat Yönetmeni Coşkun Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007'de kurulan grubun seslendirdiği yöresel şarkıları katıldıkları festivallerde seslendirmesiyle dünya çapında üne kavuştuklarını söyledi.

Grubun 30'uncu şarkısını Güney Koreli star PSY'nin "Gangnam Style" şarkısının "Mangal Style" versiyonunu Türkçe söyleyip dans ederek repertuvarlarına eklediklerini anlatan Karabulut, "Gangnam Style" dansının hızlı bir dans olduğunu, grup üyelerinin yaşlarının ilerlemiş olmasına rağmen zorlanmadan dans edebildiklerini ifade etti.

Karabulut, grup üyelerinin şarkıyı ve dansı 3 ay gibi bir sürede öğrendiklerini kaydederek, grup üyeleriyle katıldıkları festivallerde Ölüdeniz'in tanıtımını yapıp ülke turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Dansı, ilk kez Yozgat'ta katıldıkları festivalde sunduklarını anlatan Karabulut, "Seyirciler grubu iki kez sahneye davet ederek gösteriyi tekrar tekrar izledi. Önümüzdeki festivallerde bu şarkıyı ve dansı sunmak istiyoruz. Grup üyeleri ilerleyen zamanlarda amatörce bu dansın klibini çekmeyi planlıyor" dedi.

Grubun solisti David Groom ise "Gangnam Style" şarkısını ve dansını çok sevdikleri için repertuvarlarına eklemek istediklerini söyledi.

Mangalın Türk kültüründeki önemini gördükten sonra şarkının Türkçe olan "Mangal Style" versiyonunu hazırladıklarıne dikkati çeken Groom, şarkıya amatörce klip çekmek istediklerini ifade etti.

Grup üyeleri daha sonra mangalda pişirdikleri köfteleri birbirlerine yedirdi. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Coşkun Karabulut Ölüdeniz Fethiye Kültür Sanat Haberler

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title