Haberler

Msgsü Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonları, Tekrar Gün Yüzüne Çıkıyor

Osman Hamdi Bey, Halife Abdülmecit, İbrahim Çallı, Aivazovsky, Bonnard, Utrillo'nun da aralarında bulunduğu ressamların 76 eseri, 15 Şubat 15 Mart arasında görülebilecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Resim ve Heykel Müzesi koleksiyonlarından derlenen 76 eser, 15 Şubat-15 Mart arasında sanatseverlerle buluşacak.

MSGSÜ'nün bu anlamdaki ilk projesi olan Karaköy Antrepo 5'in girişinde yer alacak Resim ve Heykel Müzesi (ICAM)/Geçici Sergi Salonları'nın açılışı, uzun yıllar sonra tekrar gün yüzüne çıkacak "Elvah-ı Nakşiye'den Günümüze MSGSÜ Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonlarından Seçkiler-1" adlı sergiyle gerçekleşecek.

"Mimozalı Kadın" gibi Türkiye sanat tarihinin önde gelen 76 başyapıtın yer alacağı sergide, Osman Hamdi Bey, Halife Abdülmecit, Şeker Ahmet Paşa, Süleyman Seyyid, Halil Paşa gibi Osmanlı modernleri, Hüseyin Avni Lifij, İbrahim Çallı, Nazmi Ziya, Hikmet Onat, Feyhaman Duran, Namık İsmail gibi erken Cumhuriyet dönemi sanatçılarının yanı sıra Preziosi, Aivazovsky, Bonnard, Utrillo gibi Batılı ressamların eserleri görülebilecek.

MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, sergiye ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Resim ve Heykel Müzesi'nin yıllardır devam eden bürokratik süreçlerin sona erdiğini dile getirerek, serginin müzenin inşaatının başlama serüvenin ilk gününde bir "kutlama" anlamı taşıdığını söyledi.

İhale süreci, proje onayı gibi işlemlerin tamamlandığına değinen Karayağız, Geçici Sergi Salonları'nda sergilerin süreceğini, depolardaki eserlerin çıkarılarak, 1 yıl boyunca sergileneceğini belirtti.

Karayağız, müze binasının, genel inşaatın başlamasından sonra 1,5 yıl içinde bitmesini planlandığını bildirdi.

Projenin tasarımını yapan mimar Emre Arolat'ın, projenin kamusal bir alana sahip olması ve denizle içiçe bir kullanıma kavuşmasını önemsediklerini ifade ederek, "Bina, Türkiye'nin yapılanlar içinde farklı yerde duran çağdaş sanatlar ve resim heykel müzesine dönüşecek" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yalçın Karayağız Osman Hamdi Bey İbrahim Çallı Kültür Sanat Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title