Haberler

Kadın Marangozlar Erkeklere Rakip Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ahşap kesimi görüntüleri, - Kaymakam Mustafa Maslak' ın konuşma görüntüsü, - Detay görüntüleri, - Kadınlarla röportaj, Kadın marangozlar erkeklere rakip oldu- Kahramanmaraş'ta, "erkek mesleği" olarak bilinen marangozluk üzerine eğitim alan kadınlar, birbirinden farklı ürünler ortaya koyuyor- Andırın Kaymakamı Maslak: "Bu işi severek yaptıkları, ortaya çıkardıkları ürünlerden anlaşılıyor"- Kursiyer Paksoy: "Her türlü marangoz aletini büyük bir ustalıkla kullanıyoruz" MUAMMER COŞKUN - Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde "ağaç süsleme ve boyama kursu"na katılan kadınlar, "erkek mesleği" olarak bilinen marangozlukta ortaya koydukları eserlerle adeta erkeklere rakip oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ahşap kesimi görüntüleri, - Kaymakam Mustafa Maslak' ın konuşma görüntüsü, - Detay görüntüleri, - Kadınlarla röportaj, Kadın marangozlar erkeklere rakip oldu- Kahramanmaraş'ta, "erkek mesleği" olarak bilinen marangozluk üzerine eğitim alan kadınlar, birbirinden farklı ürünler ortaya koyuyor- Andırın Kaymakamı Maslak: "Bu işi severek yaptıkları, ortaya çıkardıkları ürünlerden anlaşılıyor"- Kursiyer Paksoy: "Her türlü marangoz aletini büyük bir ustalıkla kullanıyoruz" MUAMMER COŞKUN - Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde "ağaç süsleme ve boyama kursu"na katılan kadınlar, "erkek mesleği" olarak bilinen marangozlukta ortaya koydukları eserlerle adeta erkeklere rakip oldu.Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde açılan kursa katılan 23 kadın, kimi zaman hızarın başına geçip odun keserken, kimi zaman da kınalı elleriyle ağır ekipmanları kullanarak oyma işi yapıyor. Kereste kesmek, zımpara yapmak ve ağaç oymacılığı gibi zor işlerde boy gösteren kadınlar, oymacılığın ilk aşamasından itibaren üretimde rol alarak, marangozlukta "biz de varız" diyor.Kursta, oyma çay tepsisi, oklava, çeyiz sandığı, mücevher kutusu yapan kursiyerler, kursun devam etmesi halinde daha güzel çalışmalar ortaya çıkaracaklarına inanıyor.Yaptıkları hediyelik eşyalarla aile bütçelerine katkı sağlayan kursiyerler, 6 aylık kursun sonunda sertifikalarını alacak.- "Uzun vadede önemli bir gelir kapısı"Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların çalışmalarının onlara uzun vadede önemli bir gelir kapısı olacağına inandığını söyledi.İstihdam ve üretime yönelik projeleri önemsediklerini belirten Maslak, "Kursiyerlerimizin emeklerine sağlık. İnşallah ilerleyen süreçte bu eğitimin faydasını görürler. Bu işi severek yaptıkları, ortaya çıkardıkları ürünlerden anlaşılıyor" dedi.- Marangoz aletlerini ustalıkla kullanıyorlarKursiyerlerden ev hanımı Rukiye Paksoy da her türlü marangoz aletini büyük bir ustalıkla kullandıklarını söyledi.Marangozluğa "erkek işi" denildiğini belirten Paksoy, yaptıkları çalışmalarla bunun öyle olmadığını gösterdiklerini dile getirdi. Kadınların erkeklerden daha güzel işler çıkardığını savunan Paksoy, "Kadınların yapamayacağı iş yok. Kadınların mutfakta başarılı olduğunu söylerler ama aslında kadınlar her alanda başarılıdır. Bunu da burada gösterdik" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kahramanmaraş Andırın Maslak Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title