Haberler

Jintan ilçesindeki kağıt oyma sanatı

Güncelleme:

Çin'in doğusunda yer alan Jiangsu eyaletindeki Jintan ilçesinde yapılan kağıt oyma sanatı, ülkede ulusal somut olmayan kültürel miras olarak kabul ediliyor. Sui ve Tang Hanedanlıkları (581-907) döneminde ortaya çıkan sanat kolu, Ming ve Qing Hanedanlıkları (1368-1911) döneminde gelişmiş. Basit bir oyma bıçağı ile ustalar, kuşları ve hayvanları, çiçekleri ve bitkileri, mitleri ve efsaneleri ve daha pek çok figürü kağıttan oyabiliyor. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Nanjing'den bildiriyor. (XHTV)

Jintan ilçesindeki kağıt oyma sanatından çeşitli görüntüler

Çin'in doğusunda yer alan Jiangsu eyaletindeki Jintan ilçesinde yapılan kağıt oyma sanatı, ülkede ulusal somut olmayan kültürel miras olarak kabul ediliyor.

Sui ve Tang Hanedanlıkları (581-907) döneminde ortaya çıkan sanat kolu, Ming ve Qing Hanedanlıkları (1368-1911) döneminde gelişmiş.

Basit bir oyma bıçağı ile ustalar, kuşları ve hayvanları, çiçekleri ve bitkileri, mitleri ve efsaneleri ve daha pek çok figürü kağıttan oyabiliyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Nanjing'den bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Kültür Sanat

Nanjing Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title