Haberler

İstanbul Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013

İstanbul ve Güney Kore'nin Gyeongju şehri arasında kültür bağlı oluşturmak için düzenlenen expo, 31 Ağustos'ta Ayasofya Meydanı'nda düzenlenen törenle başlayacak "Buluşma, Hepimiz Biriz" sloganıyla gerçekleştirilecek expoda, 35 mekanda 28 etkinlik yapılacak

İstanbul ve Güney Kore'nin Gyeongju şehri arasında kültür bağlı oluşturmak için düzenlenen İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo, 31 Ağustos'ta Ayasofya Meydanı'nda düzenlenen törenle başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 için geri sayım başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kore'nin Gyeongsangbuk-do Eyaleti ve Gyeongju Belediyesi evsahipliğinde organize edilen expoda, 35 mekanda 28 etkinlik yapılacak.

"Yol, Buluşma ve Birlikte İlerleme" ana başlığında, "Buluşma, Hepimiz Biriz" sloganı ile gerçekleşecek expo, 22 Eylül'e kadar sürecek.

- Kore'den İstanbul'a İpek Yolu yolculuğu

İpek Yolu yolculuğu 21 Mart'ta Kore'nin Gyeongju şehrinde düzenlenen törenle başladı. Xian (Çin), Dunhuang (Çin), Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran güzergahını takip eden konvoy, 23 Ağustos'ta Ağrı-Doğubeyazıt-Gürbulak sınır kapısında düzenlenen karşılama töreni eşliğinde Türkiye'ye giriş yaptı. İpek Yolu Karavanı, Erzurum, Ürgüp, Ankara, İzmir, Bursa'da düzenlenecek törenler sonrası 31 Ağustos'ta İstanbul'a ulaşacak.

Yol boyunca karavanlara eşlik eden Kore Devlet Televizyonu ise İpek Yolu'nun tamamlanmasından sonra bu seyahati belgeselleştirecek ve yolculuk anısına 1 Eylül Pazar günü Galata Kulesi Meydanı'nda Dostluk Anıtı Açılışı gerçekleştirilecek.

İpek Yolu Karavanı, 31 Ağustos itibariyle Sultanahmet Meydanı'nda olacak ve ziyaret edilebilecek.

- Açılış seremonisi Ayasofya Meydanı'nda

Açılış töreni, 31 Ağustos Cumartesi akşamı Ayasofya önünde gerçekleştirilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı beklenen törene dünyanın çeşitli ülkelerinden misafirlerin yanı sıra İpekyolu güzergahındaki belediye başkanlarıyla birlikte 1500 konuk katılacak.

Açılışta, iki ülke kültürünü yansıtacak özel gösteriler Ayasofya Meydanı'na kurulacak dev perdelerden canlı yayınlanacak. Ayasofya önünde 21.00'da "Masal İstanbul" gösterisiyle başlayacak açılış programı; Türkiye-Kore arasındaki dostluğun vurgulandığı "Uzun Geçmişin Çiçekleri Açıyor!" gösterisiyle devam edecek. Açılış programı Kore gazilerinin sahneye davet edilmeleriyle sona erecek.

İpek Yolu Pazarı ünlü zanaatkarlarla dolacak

Kore ve Türkiye'nin yan sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek birbirinden önemli zanaatkarların el sanatları eserlerinin yer alacağı İpek Yolu Pazarı'nda canlı performans gösterileri yer alacak. Sultanahmet Meydanı'nda, ebrudan telkariye, sedef kakmadan el yapımı bebeğe, bıçakçılığa kadar birçok özel el sanatını tüm ziyaretçiler deneyebilecek. Geleneksel El Sanatları Atölyesi, 22 Eylül'e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında açık olacak.

İstiklal Caddesi'nde düzenlenecek geçit töreninde Türkiye'nin ve Kore'nin tarihi ve kültürel figürleri hayat bulacak. 1 Eylül-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek sokak etkinlikleri; 1 Eylül'de düzenlenecek büyük gösterinin ardından salı ve cumartesi günleri saat 16.00'da Tünel-Taksim Meydanı arasında İstanbullularla buluşacak.

Breakdance sevenlere

"Breakdance"ın geleneksel müziklerle harmanlanarak sunulduğu B-boy gösterisi, Tepebaşı TRT önündeki İspark Alanı'nda gerçekleştirilecek. B-boy gösterilerinin yanı sıra Koreli Fusion ekibinin davul ve dans şovu da gösterilere eşlik edecek. Woodo West Crew ekibinin Türkiye'yi temsil ettiği bu gösteriler, 1-22 Eylül arasında her gün 17.30-21.00 saatleri arasında ücretsiz izlenebilecek.

İki ülkenin en iyi tekvandocuları gelecek

Tepebaşı TRT Binası önü İspark Alanı özel sahnede düzenlenecek etkinlikte, Türkiye ve Kore'nin en iyi tekvandocuları İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013'e özel çeşitli gösteri ve şovlar sergileyecek. 14 Eylül Dünya Tekvando Günü'nde de Tim Maslak Show'da özel bir gösteri sunulacak.

Kore'nin en ünlü K-Pop sanatçılarının yer aldığı Music Bank konseri, Türkiye'de ilk kez expo kapsamında 7 Eylül tarihinde Ülker Arena'da gerçekleşecek.

Türk-Kore Film Haftası

Expo kapsamında 13-19 Eylül'de Beyoğlu Sinemajestik ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne ait Yeşilçam Sinema Salonu'nda izleyicilerle ücretsiz buluşacak Türk-Kore Film Haftası'nda tüm gösterimler ücretsiz yapılacak. Türk-Kore Film Haftası'nın ilk gününde Kim Ki Duk sinemaseverlerle Yeşilçam Sinema Salonu'nda buluşacak. "Türk-Kore Film Afişleri" ise yine Yeşilçam Sinema Salonu'nda sergilenecek.

"Surname" seyirciyle buluşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın sahneye koyduğu, Yiğit Sertdemir'in yazıp yönettiği "Surname", expo kapsamında yeniden seyirciyle buluşacak.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde 21-22 Eylül'de ücretsiz sahnelenecek oyun, 100 dakika boyunca seyircisine keyifli anlar yaşatacak.

Ortak konser ve edebiyat buluşması

CRR İstanbul Senfoni Orkestrası ile Gyeongsangbok-du Senfoni Orkestrası, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu'nda 7-8 Eylül'de ortak konser verecek.

Expo kapsamında 3-5 Eylül'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sedat Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleşecek Edebiyat Buluşması'nda iki ülkenin edebiyatçıları bir araya gelerek, çeşitli paylaşımlarda bulunacak.

Türk ve Kore halk oyunu gösterileri

Program, Türkiye ve Kore'den toplam 20 gösteri grubu halk danslarından oda müziğine kadar farklı alanlarda çeşitli performansları içeriyor. Expo süresince, Sultanahmet Meydanı, Beyazıt Meydanı ve TRT Tepebaşı önündeki İspark Alanı'nda gösteri yapacak gruplar, 10.00-22.00 saatleri arasında sahne alacak.

Kapanış yine Ayasofya Meydanı'nda

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo, 22 Eylül'de düzenlenecek kapanış programıyla sona erecek. Kapanış töreni, Kore'nin yerel kültürünü yansıtan Gyeongbuk İl Orkestrasıyla başlayacak. Mehteranın coşkulu gösterisiyle devam edecek program, iki ülke ortak çocuk korosu etkinliğiyle son bulacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Güney Kore Türkiye Eylül Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title