Haberler

KIRIKKALE - İşitme engelli 3 kardeş yaşama tutunma azmiyle örnek oluyor

Güncelleme:

Kırıkkale'de 2-3 yaşlarında geçirdikleri ateşli hastalık nedeniyle işitme kaybı yaşayan 3 kardeş, gördükleri tedavi ve eğitim, kullandıkları cihaz yardımıyla çevrelerindekilerle iletişim kurabiliyor.

Kırıkkale'de 2-3 yaşlarında geçirdikleri ateşli hastalık nedeniyle işitme kaybı yaşayan 3 kardeş, gördükleri tedavi ve eğitim, kullandıkları cihaz yardımıyla çevrelerindekilerle iletişim kurabiliyor.

Hüseyin ve Rukiye Kahraman çiftinin Hilal (23), Emine (21) ve Resul (16) isimli 3 çocuğu da küçük yaşlarda geçirdikleri rahatsızlık nedeniyle farklı oranda işitme duyularını kaybetti.

Bu duruma çok üzülseler de her zaman evlatlarının tedavisi ve eğitimi için ellerinden geleni yapan Kahraman çifti, bir an olsun çocuklarını yalnız bırakmadı.

Kulaklarına taktıkları cihaz ve aldıkları eğitim sayesinde konuşurken kullandıkları kelime sayısını günden güne artıran Hilal, Emine ve Resul, anne babalarının ve öğretmenlerinin desteğiyle yaşama tutunuyor.

Çocukluğundan bu yana masa tenisi oynayan kardeşlerden Emine, elde ettiği başarılarla milli takıma seçilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Baba Hüseyin Kahraman, AA muhabirine, çocuklarına her zaman destek olduklarını belirtti.

Çocuklarının gerekli eğitimleri aldığını anlatan Kahraman, şöyle konuştu:

"Emine, Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 3. sınıfta, Resul de lise eğitimine devam ediyor. Büyük kızım liseyi tamamladı. Küçükken çocukların yaşıtlarına göre biraz sıkıntıları oldu. Özellikle okul müdürümüz ve öğretmenlerinin de desteğiyle bugünlere geldik. Tabii ki maddi manevi sıkıntılarımız oldu ama evlatlarımız için elimizden gelen gayreti gösterdik."

Kahraman, çocukları için bütün imkanları zorladıklarını belirterek, evlatlarının da hiçbir zaman kendilerini utandırmadığını dile getirdi.

Kahraman, "Özellikle Emine'nin masa tenisinde Türkiye ve il yarışmalarında dereceleri var. Gerekli eğitim ve tedavileri yapıldığı için Emine kendini iyi yetiştirdi. İşaret dilini çok güzel kullanıyor. Resul da aynı şekilde işaret dilini biliyor." diye konuştu.

Anne Rukiye Kahraman da çocuklarını yetiştirmekten, onların arkalarında durmaktan onur duyduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Çocuklarımıza dışarıdan bir zarar gelmesin diye gayret gösterdik. Bizim çabamız, çocuklarımızı topluma kazandırmak içindi. Bu zamana kadar çok sıkıntı çektik. Çünkü bir anne olarak çocuğuma seslendiğim zaman duymadığında çok üzüldüm. Gece karanlıkta bir şey olur da duyamazsak diye çok sıkıntı çektik. Rabbime şükürler olsun bugünlere geldik. Çocuklarımız, Allah'ın bize verdiği bir nimet diyerekten çabamızı gösteriyoruz. Bütün çocuklar arkalarında anne baba desteğini hissetsinler. Hiçbir anne baba evlatlarını yalnız bırakmasın."

Aldığı eğitimlerle bazı kelimeleri konuşabilen Emine Kahraman ise masa tenisini çok sevdiğini belirterek, Türkiye üçüncülüğü bulunduğunu ve milli sporcu olduğunu vurguladı.

Resul Kahraman da ablası sayesinde masa tenisine başladığını ifade ederek, ablası gibi başarılı bir sporcu, mesleki alanda da makine mühendisi olmak istediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kırıkkale Türkiye Baba Haberler

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

Bakmadan Geçme

Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Leros Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Leros Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kalimnos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kalimnos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Simi Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Simi Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sisam Adası'na (Samos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sisam Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Büyükada / Aya Nikola plajı nerede, nasıl gidilir? Marmaris'in en iyi plajları! Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kaç yaşında, nereli? 7 HAZİRAN 2024 ANLIK ALTIN FİYATLARI! Bugün altın ne kadar, kaç TL?
Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title