Haberler

"Hayatımız Fotoğraf" Fotoğraf Günleri

Güncelleme:

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, "Hayatımız Fotoğraf" konseptiyle fotoğraf günlerinin bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.

PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, "Hayatımız Fotoğraf" konseptiyle 2010 yılından bu yana geleneksel olarak gerçekleştirdiği fotoğraf günlerinin bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.

12 - 14 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik süresince "Banu Vargı Tümay Cumhuriyet Dönemi Fotoğraf Koleksiyonundan Seçmeler" sergisi fotoğrafseverlerle buluşurken; Niko Guido, Cengiz Karlıova, Koray Erkaya, Turgut Tarhan, Ercan Arslan, Nadir Ede ve Nadir Kayacan'ın slayt gösterileri ve söyleşileri fotoğrafseverlerle buluşacak.

Tarih: 12 Ekim 2012 Cuma - Saat: 19:00

Banu Vargı Tümay'ın Cumhuriyet Dönemi Fotoğraf Koleksiyonundan Seçmeler Sergisi 12 Ekim Cuma akşamı saat 19:00'da PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nde gerçekleşecek bir kokteylle fotoğrafseverlerle buluşacak.

İlk kez İstanbul Fotoğraf Müzesi açılışı ile fotoğraf meraklılarının beğenisine sunulan "Banu Vargı Tümay, Cumhuriyet Dönemi Fotoğraf Koleksiyonundan Seçmeler", Türkiye'nin farklı illerini dolaştıktan sonra bu kez PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'ne konuk oluyor.

Koleksiyonun temel yapısı "Cumhuriyet" döneminde "Sanatsal Söylem" ve "Meslek Uygulamaları" alanında faaliyet yürüten her kuşaktan geniş bir kitlenin ürünlerini kapsamaktadır. Koleksiyonda bugün hayatta olmayan kadroların yanında, profesyonel olarak yaşamlarını sürdürenler, amatör çalışmalarını yürütenler bulunmaktadır.

Fotoğraflar çoğunlukla ülkemizdeki yaşama bakışları, doğa ve kültür özelliklerini konu almaktadır. Dolayısıyla belgesel ve antropolojik özellikleri ile önemli araştırma ve çalışmalara temel olmaktadır. Koleksiyon kapsamındaki fotoğraflarda portre, insan manzaraları, çocuk, kentler, kent yaşamı, anıtlar, tarihi çevre, uygarlıklar, sanayi, kır-köy yaşamı, doğa, natürmort, reklam çalışmaları gibi konular yer almaktadır.

Koleksiyonda yer alan sanatçılar:

Alaadin Gürtuna, Alpay Evin, Ara Güler, Celal Ülgen, Cemal İşin, Cemal Turgay, Coşkun Aydın, Enver Özkahraman, Engin Minişker, Ersin Alok, Esat Tengizman, Fahri Yetman, Gültekin Çizgen, Günay Alok, Güneş Karabuda, Güngör Özsoy, Halit Uluç, Hüseyin Kırcalı, İnal Tengizman, Leon Keribar, Mehmet Luma, Mustafa Türkyılmaz, Nuri Saran, Osman Aziz Yeşil, Önder Aksoy, Reha Günay, Sami Güner, Selmin Başak, Sıtkı Fırat, Şemsi Güner, Tansu Gürpınar, Turgut Taşöz, Yaşar Atankazanır, Yıldırım Gökçen.

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi - Saat: 12:30

Fotoğraf Sanatçısı Nadir Ede ve Nadir Kayacan'ın "İğne Deliğinden Gördüklerimiz" adlı pinhole kameralarla çekilen fotoğraflardan oluşan gösterisi ve söyleşisi fotoğrafseverlerle buluşacak. Söyleşide bu tekniğin tarihinden, neden hala pinhole fotoğraflar çekildiğinden bahsedilecek. Pinhole makine yapma yöntemleri anlatılacak hatta etkinlik sırasında canlı olarak bir tane yapılacak. Fotoğraf Sanatçıları, satın aldıkları ve bizzat yaptıkları makineleri sergileyecekler. Son olarak izleyicilerin pinhole makine ile fotoğrafları çekilecek ve internette bu fotoğraf paylaşılacak.

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi - Saat: 14:00

Atlas Dergisi'nin Doğa Fotoğrafçısı Turgut Tarhan, birbirinden güzel 8 farklı fotoğraf gösterisi ile fotoğraf meraklılarının karşısında olacak. Tarhan'ın gösterileri şu şekilde sıralanıyor; 40'ında Atlas'ta 40 sayfa, Alpler ve Alpinizm, Gökyüzü, Havadan Batı ve Orta Karadeniz, İstanbul, Jeolojik, Sis, Sahiller.

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi - Saat: 15:30

Moda ve Reklam Fotoğrafçısı Koray Erkaya, "Yansımalar" adıyla moda ve reklam fotoğrafçılığı ile ilgili bir gösteri gerçekleştirecek ve ardından moda ve reklam fotoğrafçılığı ile ilgili püf noktaları hakkında izleyicileri aydınlatıcı keyifli bir sohbet gerçekleştirecek.

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi- Saat: 17:00

EIZO Distribütörü Odak Kimya sponsorluğunda gerçekleştirilecek Fotoğrafçılıkta Renk Yönetiminin Önemi adlı seminerde renk yönetiminde yaşanan sıkıntılar ve renk sorunları, kalibre edilebilir ISO 12646 normlarına uygun Eizo ekran kullanımı ve avantajları, fotoğrafçılıkta sektörlere göre yapılan çalışmaların basılması aşamasında dikkat edilmesi gereken unsurlar, Adobe programlarında renk ayarları, ekranların ve baskıların eşleşmesi için uygulanması gereken şartlar konularına değinilecek.

Tarih: 13 Ekim 2012 Cumartesi - Saat: 18:30

Milliyet Gazetesi Fotomuhabiri Ercan Arslan " Türkiye'de basın fotoğrafı" konulu seminer ve gösterisinde Foto Muhabiri'nin yaşadığı dönemin görsel tanığı olmasından yola çıkarak tanıklık ettiğim önemli olayların, önemli kişilerin, yaşadığı şehrin ve ülkenin fotoğraflarını fotoğraf severlerle paylaşacak.

Tarih: 14 Ekim 2012 Pazar - Saat: 13:00

Belgesel Fotoğrafçılık'ın usta ismi Cengiz Karlıova; büyük kentlerde çoktan tükenmiş olan, Anadolu'da da hızla tükenmeye yüz tutmuş olan el işçiliklerinin yaratıcı, dirençli, umut dolu ustalarını konu ettiği "El Emek" adlı gösterisini paylaşacak ve Belgesel Fotoğrafçılık konulub bir söyleşi gerçekleştirecek.

Tarih: 14 Ekim 2012 Pazar - Saat: 14:00

Niko Guido, "Hindistan'ın Büyüsü" adlı gösterisini fotoğraf meraklılarının beğenisine sunacak. Guido, geçtiğimiz yıl Delhi'den Kolkata'ya, Mumbai'den Kerala'ya kadar Hindistan'ı 40 gün boyunca sırt çantasıyla gezdi. Bu seyahatte çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan gösterisine de "Hindistan'ın Büyüsü" adını verdi. Niko Guido bu seyahatinde turistik yerlerden çok insana dair olanın peşinde koştu. Binlerce fotoğraf sanatçısını büyüleyen Hindistan'ı Niko Guido'nun bakış açısıyla izlemek ayrı bir keyif.

Tarih: 14 Ekim 2012 Pazar - Saat: 17:00

Lomography de nedir? adlı seminerde Lomography Türkiye Ülke Müdürü Nural İdrisoğlu; Lomography akımının ortaya çıkışı, 10 Altın kural, Lomogaphy Topluluğu ve aktiviteleri hakkında bilgiler verip farklı Lomography ürün ve tekniklerini tanıtacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Ercan Arslan Karlıova Türkiye Kültür Sanat Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title