Haberler

Goethe-Institut Istanbul'da Perşembe Filmleri

Güncelleme:

Goethe-Institut İstanbul'un sevilen dizisi 'Perşembe Filmleri' Mayıs 2013'de devam ediyor

Perşembe Filmleri – Mayıs 2013

09. - 30.05. 2013

Goethe-Institut Istanbul

Yeni Çarşı Cad. 32

Beyoğlu – İstanbul

. Mayıs ayında da yine son üç yılın yapımı Alman filmlerinden oluşan bir seçki her Perşembe saat 19.00'da sinemaseverlerle buluşacak. Mayıs programında şu filmler yer alıyor:

09 Mayıs 2013: Almanya – Almanya'ya Hoşgeldiniz

16 Mayıs 2013: Demokrasi Tehdit Altında – Bir Müdahale

23 Mayıs 2013: Futbol Rüyası

30 Mayıs 2013: Yarı Yolda

Almanya – Almanya'ya Hoşgeldiniz

Yönetmen: Yasemin Samdereli

Renkli, 97', 2010/2011

Hüseyin Yılmaz, 1964'te Türkiye'den Almanya'ya göç etmiş, daha sonra da karısını ve çocuklarını da getirmişti. O günden beri Almanya'da yaşıyorlar. Filmde, ailenin tüm üyeleri tatillerini geçirmek üzere köylerine doğru bir yolculuğa çıkıyor. Hüseyin'in torunu, bu yolculuk sırasında ailenin hikayesini mizah dolu sıcak bir dille anlatıyor. Vatan neresi? Bu sorunun yanıtını her birinin kendisi için vermesi gerekiyor.

Demokrasi Tehdit Altında – Bir Müdahale

Yönetmen: Romuald Karmakar

Renkli, 102', 2012

18 Aralık 2011'de Berlin'deki Haus der Kulturen der Welt'de Demokrasi Tehdit Altında – Bir Müdahale başlıklı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda 10 Alman aydını, :'Avro'yu kurtarmak' amacıyla yapılanların demokrasiye etkisi konusundaki görüşlerini açıkladı. Demokrasi, alternatiflerin sunulması ve aralarında bir tercih yapılmasına dayanır. Aslında her zaman tehlikelere açıktır; durumun gerekleri yüzünden zahmetli ve uzun parlamenter süreçlere 'vakit olmadığı' ileri sürülen Avro krizi gibi durumlarda bu tehlike daha da büyüktür. Franziska Augstein, Friedrich von Borries, Carolin Emcke, Julia Encke, Romuald Karmakar, Nils Minkmar, Ingo Schulze, Joseph Vogl, Harald Welzer, Roger Willemsen bu konudaki görüşlerini belirtiyor.

Futbol Rüyası

Yönetmen: Sebastian Grobler

Renkli, 113', 2011

„Futbol Rüyası", futbol sporunun öncülerinden ve öğretmen Konrad Koch'un gerçek yaşam öyküsüne dayanıyor. İzleyici, yeni öğretmenlerinin futbol heyecanından etkilenen bir sınıf dolusu öğrencinin giderek bir takıma dönüşürmesini izlerken, Almanya'da futbolun başlangıcına da şahit oluyor. Bütün bunlar, okullarda düzen, disiplin ve itaatkarlığın ön planda olduğu ve futbolun medyada bir „İngiliz hastalığı" olarak nitelendirildiği bir dönemde geçiyor.

Yarı Yolda

Yönetmen: Andreas Dresen

Renkli, 110', 2011

Frank ve Simone rüyalarını gerçekleştirmiş, kentin biraz dışında bahçeli küçük bir evde iki çocuklarıyla birlikte güzel bir yaşam kurmuşlardır. Frank'ın beyninde ameliyat edilmesi mümkün olmayan bir tümörün keşfedildiği güne kadar mutlu bir hayatları vardır. Aile aniden ölüm konusuyla karşı karşıya kalmıştır .

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Türkiye Beyoğlu Almanya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title