Haberler

GHETTO Yeni Sezona Merhaba Diyor

Güncelleme:

Ekim ayında kapılarını açacak olan Ghetto; sevilen isimlerle sezona merhaba diyor.

2 Ekim Salı

Şenay Lambaoğlu Albüm Lansmanı

Bilet fiyatı: 25 TL

Şenay Lambaoğlu ilk albümü 'İçimde Aşk Var'ın lansmanı ile GHETTO'da.

'İçimde Aşk Var' albümü Türkçe sözlü cazın leziz örneklerinden. İçinde caz var, latin var, farklı müzaikal tadlar var ve tabii aşk var. Söz ve müzikleri Şenay Lambaoğlu'na ait albüm sahibinin kalbi ve aklı arasında gidip gelen iç sesini, çelişkilerini, korkularını ve umutlarını kimi zaman naif kimi zamansa var gücüyle haykıran samimi bir çalışma... Lansman konserinde kendisine trompet ve flügelhorn'da Şenova Ülker, tenor ve soprano saksafonda Yahya Dai, gitarda Cem Tuncer, piyanoda Ercüment Orkut, kontrbasta Kağan Yıldız, bas gitarda Eylem Pelit ve davulda Ediz Hafızoğlu gibi albümde de yer alan çok önemli müzisyenler eşlik ediyor.

Almanya'nın Kiel şehrinde doğan Şenay Lambaoğlu İstanbul'da Selçuk Sun, Şenova Ülker, Yaz Baltacıgil, Neşet Ruacan, Aydın Esen, Nilüfer Verdi gibi birçok caz müzisyeni ile çalışma fırsatı buldu. Şenay Lambaoğlu, söz ve müziği kendisine ait olan ilk solo albümü 'İçimde Aşk Var'ı dinleyiciyle bu yaz buluşturdu. 'İçimde Aşk Var' albümünde sanatçıya çok değerli müzisyenler eşlik etti. Albümün müzik direktörlüğünü Ercümen Orkut yaptı.

3 Ekim Çarşamba

Korhan Futacı ve Kara Orkestra

Tam: 25 TL Öğrenci:20 TL

Korhan Futacı ve Kara Orkestra'dan GHETTO'da farklı bir deneyim, müzikal bir yolculuk…

Her biri ayrı bir ritüele dönüşen, zaman zaman avangard ve post-rock'tan ögeler barındıran günümüzde 'farklı' diyebileceğimiz bir müzik icra eden Korhan Futacı ve Kara Orkestra konserinde büyülenme riski var!

Korhan Futacı, 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Müziğe altı yaşında flüt çalarak başladı. On dört yaşında alto saksofonla tanışan Korhan Futacı, 1993 yılında NaaPJazz'ı kurdu. MSÜ Resim Bölümü mezunu olan Korhan Futacı, 2001 yılında kurduğu Tamburada grubu ile birçok yerde konserler verdi. 2004 yılında grup ile birlikte ''Fantastik'' adlı albümü yayınladı. 2005 yazında Tamburada'dan 3 arkadaşı ile birlikte Dandadadan grubunu kurdu. Dorian isimli küçük bir barda çalmaya başlayan grup hızla dinleyici kitlesini genişleterek birçok önemli organizasyonda yer aldı. Dandadadan 2006 yılında 'Sen Bana Birini Android'' adlı

albümünü yayınladı. Albüm Yüxexes yazarları tarafından 2006 yılının en iyi albümü seçildi.2008 baharında Dandadadan projesinin rafa kaldırıldığının açıklanmasının yanında Kujo adlı grupla kayıtlar yayınlayan Korhan Futacı tüm bunların yanında Kreş, Çilekeş, Yasemin Mori gibi isimlere albümlerinde eşlik etti.

Son olarak kendi solo projesini Kara Orkestra ile birlikte Mayıs 2010'da Korhan Futacı ve Kara Orkestra albümü adıyla yayınlayan Korhan Futacı, Kara Orkestra ile birlikte konserler vermeye, videolar ve kayıtlar hazırlamaya devam ediyor.

4 Ekim Perşembe

Jehan Barbur Albüm Tanıtım Konseri

Tam: 30 TL Öğrenci:25 TL

Jehan Barbur'üçüncü albümü 'Sarı'nın ilk konseri ile GHETTO'da

Jehan Barbur'un üçüncü albümü 'Sarı'nın prodüktörü sanatçının kendisi. 'Uyan' ve 'Hayat' albümlerinde olduğu gibi 'Sarı' albümünde de şarkıların birçoğunun sözü ve bestesi Jehan Barbur'a ait. Albümde kendi parçaları dışında, bir Bülent Ortaçgil şarkısı olan Dalyan Deltası'nın yeni yorumu ile müziği Cahit Berkay'a ait olan Kırık Bir Aşk Hikayesi Jehan Barbur'un sözleriyle yer alıyor.

Jehan Barbur 12 Nisan 1980 yılında doğdu. Üniversiteden sonra İstanbul'a yerleşip, 2004 - 2009 tarihleri arasında birçok farklı grupta solist olarak çalıştı, reklam cıngılları seslendirdi ve birçok dizi ve sinema filmi müziğine sözleri ve sesiyle hayat verdi. 2011'de gösterime girmiş olan Ümit Ünal'ın yazıp yönettiği 'Nar' adlı filmde Jehan Barbur 2011 Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri (YEFA) kapsamında bu filmde seslendirdiği; sözü Ümit Ünal'a müziği Selim Demirdelen'e ait olan Nar Taneleri adlı şarkı ile 'En İyi film şarkısı' dalında Selim Demirdelen ile birlikte ödülü paylaştı. 2009 Şubat ayında prodüktörlüğünü üstlendiği kendi söz ve bestelerinden oluşan şarkıların yer aldığı, ilk albümü 'Uyan'ı ve 2010 yılında Sarp

Maden ile ortak bir bestesi dışında, tüm şarkıların söz ve müziğinin kendisine ait olduğu ve prodüktörlüğünü de kendi üstlendiği ikinci albümü 'Hayat'ı çıkardı.

6 Ekim Cumartesi

Movida Corona Uluslararası DJ Yarışması Ulusal Finali

Konuk DJ: Princess Superstar

Tam: 35 TL Öğrenci: 25 TL

Movida Corona'nın ulusal finalisti GHETTO'dan çıkıyor!

Bu yıl Türkiye'de 2.'si, Avrupa da 12.'si düzenlenen ve amatör DJ'leri dünyanın en önemli DJ'leri ile buluşturan 'Uluslararası DJ Yarışması' Movida Corona'nın ulusal finali, 6 Ekim'de GHETTO'da yapılacak. Finale kalan 4 yarışmacının performanslarının yanı sıra, geçen senenin birincisi Ukraynalı DJ Shult'ın da 30 dakikalık bir performans sergileyeceği ulusal finalin büyük sürprizi ise Princess Superstar.

6. albümü 'The New Evolution'ı çıkarmak üzere olan Princess Superstar, Kool Keith, Prince Paul of De La Soul, Chilly Gonzales, The Prodigy ve Moby gibi dünya starlarıyla çalıştı. Ülkemizde özellikle Mason ile birlikte yaptiklari Perfect (Exceeder) single'ı ile tanınan ve Lana Del Rey'in kariyerinin başlamasında önemli bir yeri olan Princess Superstar'ın performansları bir çok otorite tarafından mistik ve büyüleyici bulunuyor.

13 Ekim Cumartesi

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars

Tam: 40 TL Öğrenci: 30 TL

Bir GHETTO klasiği Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars…

"Hastasıyız"

Rumba'lar, salsa'lar, ça ça ça'lar… Latin havalarıyla coşan ruhlar, oynak ritmlerle salınan vücutlar… Gece boyunca dans edeceğiniz eğlence ve ritme doğru bir yolculuğun sizleri beklediği Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars Latin konseri Latin müzik klasiklerinin yanı sıra, söz ve müziği Ayhan Sicimoğlu'na ait olan Latin altyapılı Türkçe şarkılarla da sizleri coşturacak.

Üniversite yıllarında, Londra'nın meşhur white funk grubu Kokomo ile çaldı. Mazhar Fuat Özkan ile İpucu grubunu kurdu. Afro-Cuban Percussion Workshop'ta eğitmenlik yaptı ve Lan Banda del Sole, Bennato, Pino Daniele gibi isimlerle çalıştı.

19 Ekim Cuma

The Ex

Tam: 35 TL Öğrenci:25 TL

Rock, caz, doğaçlama ve etnik müziği bir araya getiren The Ex GHETTO'da!

Türkiye Hollanda diplomatik ilişkilerinin 4oo. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan konser zamana meydan okuyan ve yıllar içinde müzikal yelpazesini çok daha genişleten underground - punk grubu The Ex'i ağırlıyor.

1979 yılında kurulan The Ex, yıllar içinde noise, rock, caz, doğaçlama ve etnik gibi müzik türlerini aynı çatı altında birleştirilerek 'Ex-music'i yarattı. Kulak tırmalayan yüksek ritim gitarlarla Afrika davul stilini çağrıştıran biteviye davullara eşlik eden -genellikle- ironik sözler Ex müziğinin karakterini oluşturuyor.

33 yıla yaklaşan yolculuğunda,The Ex tüm Avrupa, Kuzey Amerika ve Afrika'da 1500'den fazla konserde çaldı ve 25 albüm yaptıı. Pop müziğin basmakalıp köşelerine sığınmadan sürekli gelişen, yeni fikirlere ve kendilerine lham veren herkesle yapılacak müzikal işbirliklerine açık odular. Ana prensip her zaman; ticari eğilimlerin ya da beklentilerin uzağında, iç sesine kulak veren müziği yapmak oldu. Bağımsız tanımını doğrulayan bir şekilde kendi konserlerini organize eden, albümlerini yayınlayıp dağıtan grubun bu tavrı, alternatif müzik dünyası için önemli bir örnek oluşturuyor.

Yıl 2012 ve hala gidebilecekleri her yerde olabilmek için kararlı bir şekilde ilerliyorlar.

Güncel kadro

Terrie HESSELS - gitar, bariton gitar

ARNOLD DE BOER - vokal, gitar, sampler

ANDY MOOR - gitar, bariton gitar

Katherina BORNEFELD - vokal, davul

20 Ekim Cumartesi

Triggerfinger! Nehirleri izlediler ve Ghetto'ya geliyorlar.

ÖN SATIŞ Tam: 40 TL Öğrenci: 30TL KAPI: 45 TL

Lykke Li'nin popüler parçası I Follow Rivers'a yaptığı akustik cover'la gündeme yerleşen Belçikalı rock grubu Triggerfinger GHETTO'da ilk kez Türk dinleyiciyle buluşuyor!

1998 yılı'nda kurulan Belçika'lı rock grubu Triggerfinger ilk albümlerini 2004 yılında çıkardı. Triggerfinger'ın müziği yetişkin dinleyiciler tarafından Led Zeppelin, yeni nesil tarafından ise Queens of The Stone Age'e benzetiliyor. 3 albümlerinin yanı sıra 'Faders Up' adında bir de canlı albümleri bulunan Triggerfinger; Lykke Li'nin popüler parçası 'I Follow Rivers'a yaptığı akustik cover'la da Belçika ve Hollanda listelerinde zirveye yerleşmeyi başardı.

Diskografi:

2004 – Triggerfinger

2007 – Faders Up

2008 – What Grabs Ya?

2011 – All This Dancin' Around

Güncel kadro:

Ruben Block: Vokal

Paul Van Bruystegem: Bas gitar

Mario Goossens: Davul

25 Ekim Perşembe

Orient Expressions

Tam/Öğrenci: 20 TL

Elektronik müziği doğu tınılarıyla buluşturdukları ilk albümleri 'Divan'dan beri kendilerine has müzikal yapılarını korumayı başaran Orient Expressions, bayramı GHETTO'da kutluyor.

Sadece Türkiye'de değil, önemli uluslarası festivallerin sahnelerinde de yer alan Orient Expressions'ın müziğini, zaman ve sınır tanımayan bir füzyon olarak tanımlayabiliriz. Grup, her biri kendi tarzında saygın isimler olan grup elemanlarının sıkı performanslarıyla sahnede de albümlerindeki atmosferi yakalamayı başarıyor. Türk Halk Müziği'nin uluslarası üne sahip ismi Sabahat Akkiraz ile beraber hayata geçirdikleri ikinci albümleri 'Külliyat' 2006 Mayıs'ta, son albümleri 'Kırık Kalpler Albümü' ise 2008 yılında yayınlanan grup, konser ve dizi müziği çalışmalarıyla yolun devam ediyor. Grup 25 Ekim'deki konserinde perküsyonda İsmail Darıcı ve sürpriz konuklarla sahne alacak.

Diskografi:

2004 – Divan

2006 – Külliyat

2008 – Kırık Kalpler Albümü

Güncel kadro:

Cem Yıldız: Vokal, bağlama, cümbüş

Richard Hamer: Saksafon

Murat Uncuoğlu: Elektronik alt yapılar

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Jehan Barbur İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title