Haberler

Expo İstanbul'a Çok İyi Geldi

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başarıyla tamamlanan İstanbul-Kore Kültür Expo'sunun ardından pek çok ülkeden kültürel fuarlar yapma konusunda talep geliyor. Expo BM'nin de hoşuna gitti.

İstanbul genelinde icra edilen kültür sanat etkinliklerinde büyük pay sahibi olan İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı 2013-2014 kültür-sanat sezonunun açılışını yaptı. 

Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen açılış törenine aralarında Orhan Gencebay, Bedia Akartürk, Safa Önal, Mustafa Sağyaşar, Yılmaz Atadeniz, Fatih Kısaparmak, Dilek Türkan, Göksel Baktagir, Atilla Dorsay, Süheyl Uygur gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.


SAHNE SENİN İSTANBUL

Yeni sezonda sanatseverleri nelerin beklediğini özetleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İstanbul'un giderek cazibe alanını artırdığına dikkati çekti. Geçenlerde sona eren İstanbul-Kore Kültür Expo'sunun sonuç bildirgesinin BM'ye gönderildiğini ve çok olumlu karşılandığını hatırlatan Şen, pek çok Avrupa ülkesinden de bu noktada Kültür Expo'ları düzenleme konusunda talepler geldiğini ve İstanbul'un bu talepler arasında seçim yapacak konuma geldiğini kaydetti. 

İBB olarak ana hedeflerinin kültürün ve sanatın her alanında, kültür ve sanat üreticisine imkânlar nispetinde yardımcı olmak olduğunu belirten Şen, "Kütüphaneler geçtiğimiz yıl hizmet saatlerini biraz genişletmişti. Bu yıl yazarları ve okurları buluşturarak, kütüphanelere canlılık getirmek istiyoruz. Şubat'ta kütüphanelerimizdeki Osmanlıca arşivimizi dijital olarak internet ortamına ulaşılır hale getireceğiz." diye konuştu.


TİYATRODA BARIŞA HİZMET 

Şen, Şehir Tiyatroları'nın 2014 yılında 100. yaşını kutlayacağına işaret ederek, şöyle devam etti: "Bu yıla özel önemli projeler planlamaktayız. İlk defa ŞT Kütüphanesi elden geçirilerek düzenlenecek. İstanbul'da Alemdağ, Bağcılar ve Sultangazi'de de üç yeni kültür merkezini hizmete sunacağız." Tiyatroda oynanacak metin bulma konusunda eksiklik yaşadıklarını anlatan Şen, oyun yazma yarışması düzenleneceğini de söyledi. Şen, "Şehir Tiyatroları, toplumda barışa da işaret etmek için simgesel olarak 2013-2014 sezonunda hem Necip Fazıl Kısakürek'in hem de Nazım Hikmet'in birer oyununu, aynı dönemde sahneleyecek. Böylelikle karşıtlıkların sembolü olarak kullanılan bu iki değerli Türk şairinin eserleriyle, insanlara bir kere daha sanat ve kültürle dostluğun nasıl pekiştirileceğini hatırlatmış olacağız" şeklinde konuştu.


İBB SANAT SEZONUNU AÇTI

İstanbul'un kültürel hayatında önemli rol oynayan İBB Kültür İşleri Dairesi'nin, yeni sanat sezonu tanıtımı vesilesiyle Sait Halim Paşa Yalısında düzenlediği geceye çok sayıda sanatçı katıldı. Geceye katılan Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen ile koyu bir sohbete daldı.  Gencebay, gazetecilerin Demokratikleşme Paketi'yle ilgili sorusu üzerine, "Bu paket her şeyi içeriyor denemez ama mutlaka çok önemli aşamalar var pakette. Bir anda sihirli bir değnek yok ki her şey anında düzelsin! Yavaş yavaş her şey daha iyi olacak." dedi.


     

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title