Haberler

Elazığ'da Sultan Sinemilli Etkinliği Düzenlendi

Güncelleme:

Elazığ'ın Keban ilçesinde Sultan Sinemilli Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, farklı illerden gelen katılımcılar Sultan Sinemilli Türbesini ziyaret etti. Semah gösterisi ve şarkılarla renklenen etkinlikte, değerlerin korunması ve birlik beraberlik vurgusu yapıldı. Etkinliğe Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ve diğer katılımcılar da iştirak etti.

Elazığ'ın Keban ilçesinde Sultan Sinemilli Derneği tarafından 4. Sultan Sinemilli etkinliği düzenlendi.

Akgömlek köyünde düzenlenen etkinliğe farklı illerden gelerek katılanlar Sultan Sinemilli Türbesini ziyaret etti.

Elazığ Fevzi Çakmak Semah ekibi türbede semah gösterisi sundu.

Sanatçı Pınar Aydınlar, değerleri ziyaret etmenin önemine değinerek, gençlerden de değerlere sahip çıkmalarını istedi.

Daha sonra etkinliğe katılan sanatçılar şarkılar seslendirdi.

Dernek başkanı Nadir Ergen, bu tür etkinliklerin birliği, beraberliği, hoşgörüyü artırdığını belirterek, "Umut ediyorum ki bu etkinliğimiz yıllar boyunca devam edecektir. Etkinliğin muharrem ayına denk gelmesi bizim için önemli. Emeği geçen herkese ve Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı'ya teşekkür ederim." dedi.

Daha sonra kesilen kurbanlar kazanlarda bulgurla pişirilerek beraberinde aşure ile ziyarete gelen ve etkinliğe katılan tüm misafirlere ikram edildi.

Etkinliğe, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, İstanbul Karaca Ahmet Dergahı Başkanı Muharrem Ercan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fethiye Atlı Fethiye Elazığ Keban Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title