Haberler

Ebeveynlerin Başucu Kitabı "A'dan Z'ye Ergenlik"

Güncelleme:

Ergenlik sürecinin tüm bilinmeyenlerini aydınlatan Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, ergenlikle ilgilenen bir hekim olarak konulara akademik açıdan yaklaşıyor. Akademik bakış açısıyla ele alınan eser, bilimsel gerçekler, yaşanan tecrübeler ve dünyadan örneklerle destekleniyor.

YAZAR HAKKINDA

Ergenlik, erken ergenlik, diyabet ve büyüme konularında uzmanlaşan Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, birçok kurum ve kuruluşta hekimlik yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışı pek çok bilimsel yayına imza atan yazar, bilimsel dergilerde editörlük yapmaktadır. Akademik hayatında ve meslek hayatında ergenlik hakkında edindiği tecrübeleri "A'dan Z'ye Ergenlik" kitabında kaleme almıştır.

"A'DAN Z'YE ERGENLİK"

A'dan Z'ye Ergenlik, ergenlik dönemini tüm evrelerini ele almaktadır. Yazarın hayatı boyunca edindiği tecrübeler ve akademik bilgileri ile harmanlanan kitap, akademik bilgi ile gerçek hayatın buluştuğu nokta olarak okuyuculara doyurucu bilgiler sunuyor.

ERGENLİK DÖNEMİ

Yazar ergenlik dönemlerini bölüm bölüm ele alarak ayrıntılı şekilde açıklamalar yapmış. Ergenlik dönemi değişimlerini dört genel başlık altında toplayarak "Biyolojik değişim, entelektüel değişim, psikolojik değişim, sosyal değişim ve entegrasyon" başlıkları altında toplamış. Ergenlik dönemi değişimlerini erkek ve kız cinsiyetine göre ele alarak ergenlik döneminin değişimleri tüm boyutlarıyla ele alınmış.

ERKEN ERGENLİK

Soru cevaplarla oluşturulan "Erken Ergenlik" bölümü "Erken Ergenlik Boy Kısalığı Nedeni Olabilir mi?", "Erken Ergenlik Çağımızın Bir Hastalığı mıdır?", "Erken Ergenlik tedavi Edilmeli mi?", "Ergenlikte Gıdaların Önemi" gibi sorularla açıklanıyor.

ENDOKRİN BOZUCU MADDELER VE ERKEN ERGENLİK

Okurlar bu ölümde yazarın mesleki hayatında karşılaştığı ilginç hikayelere şahitlik edecekler. Özellikle Uşak ilinde 2, 4 ve 6 yaşlarında 3 kız çocuğunun tedavi sürecinde hormonlu gıdaların erken ergenlik üzerine etkilerini tecrübe ettiği anı, okurların ders çıkaracağı bilgiler içeriyor. Buna ek olarak yurt içi ve yurt dışında kayıtlara geçmiş pek çok erken ergenlik anekdotu okuyucularla paylaşılıyor.

Gıda güvenliği konusunda devlete, üreticilere ve tüketicilere düşen görevleri sıralayan yazar, bilinçli bir toplum yapısının oluşturulması yönünde telkinlerde bulunuyor.

ERGENLİK GECİKMESİ

Ergenlerde görülen "Ergenlik gecikmesi" sorununu nedenleri, tedavisi ve geç ergenliğin boy kısalığına etkileri ile ele alan yazar, süreç ile ilgili ailelere telkinlerde bulunuyor.

ERGENLİK VE BOY UZUNLUĞU

Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, ergenlikte boy kısalığının nedenlerinin tüm yönleriyle irdelediği "A'dan Z'ye Ergenlik" kitabında, kemik yaşı, boy kısalığı ile hormon ilişkisi, boy kısalığı ve psikoloji ilişkisi, boy kısalığı tedavisi ile ilgili konularda detaylı açıklamalar yapılıyor.

ERGENLİKTE BESLENME

Aileleri ve halkı ergenlik konusu hakkında bilinçlendirme işlevi gören "A'dan Z'ye Ergenlik", ergenlerin beslenme konusunda yaptığı yanlışlara değinerek aileleri bu konularda uyarıyor. Ergenlerde görülen yeme bozukluklarının yol açtığı sorunlara dikkat çeken yazar, ergenlerin nasıl beslenmesi gerektiğini detayları ile açıklıyor.

ERGENLİK VE OBEZİTE

Çağın sorunlarından obeziteyi, ergenlik dönemi çerçevesinde ele alan Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, ergenlik obezite ilişkisi, obezitenin önlenmesi gibi konuları aydınlatıyor.

ERGENLİKTE SIK GÖRÜLEN HASTALIKLAR

Ergenlik döneminin en büyük sorunlarından biri olan sivilceler hakkında doyurucu açıklamalar yapılan kitapta, ergenlik-guatr konusuna ve ergenlikte gebelik konusunda önemli açıklamalara yer veriliyor.

ERGENLER VE SOSYAL HAYATI ETKİLEYEN SORUNLARI

Ergenlerin sosyal hayata uyumu, ergenlerde makyaj, ergenlerde terleme gibi konularla ergenlerin topluma uyum süreci hakkında bilgiler, hem ergenler hem de ebeveynler için önemli detaylar içeriyor. Ebeveyn-ergen ilişkilerini akademik açıdan ele alan Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, ergenlerin zararlı alışkanlıklarına karşı ebeveynlerin nasıl tavır takınacağına dair açıklamalar yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Kültür Sanat

Kadın Yaşam Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title