Haberler

Bursa'da Kültür-sanat

BDT, "Aklı Olan Durmaz" oyununun prömiyerini yapacak ve ''Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler" ve "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Aklı Olan Durmaz" oyununun prömiyerini yapacak ve "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler" ile "Kaçaklar" oyunlarını sahneleyecek.

Kerem Kobanbay'ın yazdığı, Ömer Naci Topcu'nun yönettiği "Aklı Olan Durmaz"ın dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını da Ali Karaman yapıyor.

Harun Türköz, Emre Işık ve Arzu Özyürekin'in aralarında bulunduğu 19 kişinin rol aldığı oyunda, topluma uyum sağlayamayanların dünyasından, anlamsızca toplumu yönlendiren kurallar dizisi eleştiriliyor. "Kim deli?" sorusunun yanıtının arandığı oyunda, gerçeği görenlerin mi yoksa işine geleni görenlerin mi deli olduğu irdeleniyor.

Oyunun prömiyeri, bugün saat 20.00'de Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde yapılacak. Oyun ayrıca yarın saat 20.00, 4 Ocak'ta ise 15.00 ve 20.00'den itibaren sunulacak.

Eric-Emmanuel Schmitt'in yazdığı, Mustafa Kurt'un yönettiği "Karı Koca Arasında Ufak Tefek Cinayetler"in ise dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Özge Akarsu, ışık tasarımı da Zeynel Işık'a ait. Sinan Demir ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, çiftlerin evliliklerindeki ihmaller, sıkıntılar, alışkanlıklar, eksiklikler, fark edilmezlik, değişkenlik, cimrilik, üşengeçlik, olumlu olumsuz durumlar, mutluluk ve mutsuzluklar ele alınıyor.

Oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 4 Ocak'ta saat 18.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı "Kaçaklar" adlı çocuk oyununun yönetmenliğini, Ali Volkan Çetinkaya üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçup'un yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor.

Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 5 ve 7 Ocak'ta saat 14.00'te sahneye konulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Buzlar Çözülmeden" oyununu sahneleyecek.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan bu oyunun yönetmenliğini, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımını Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımını Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli yapıyor.

Oyunda, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikayesi anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 4 Ocak'ta ise 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde izleyicisiyle buluşturulacak. - Bursa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Aytuğ Dereli Harun Türköz Ali Karaman Zeynel Işık Kültür Sanat Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title