Haberler

Atatürk'ün Çankırı'ya Gelişinin 98. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Güncelleme:

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Türk bayrağı Vali Mustafa Fırat Taşolar'a teslim edildi. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk'ün Çankırı'da yaptığı konuşma okundu ve Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen tarafından çelenk sunuldu. Törenin ardından Atatürk Odası ziyaret edildi ve Atatürk Fotoğrafları Sergisi gezildi.

Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Anıt Alanı'ndaki törende, Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini temsil eden Türk bayrağı, sporcular tarafından Vali Mustafa Fırat Taşolar'a teslim edildi.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Atatürk'ün, kente geldiğinde Çankırılılara yaptığı konuşma okundu.

Esen, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankırı'ya teşriflerini ve şapka inkılabının 98. yıl dönümünü kutlamaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Atatürk'ün büyük bir lider olduğunu belirten Esen, şöyle konuştu:

"Büyük bir liderdir çünkü güçlü bir devlet kurmaktan öte büyük bir zihniyet devrimi yapmıştır. Yani zor olanı başarmıştır. Tarihimize baktığımızda şan, şöhret, onur, güçten bahsederiz. Lakin biz Türk milletine en çok yakışan, hür, bağımsız ve özgür yaşamayı tercih etmemizdir. İşte bu bağımsızlık yolunda, İstiklal Yolu'nun ve şapka inkılabının önemli noktalarından biri de memleketimiz Çankırı'dır. Bu toprakların evlatları, yarenleri her daim milli egemenlik, bağımsızlık ve demokrasi hareketinin destekçisi olmuştur."

Konuşmanın ardından Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki Atatürk Odası ziyaret edildi, "Atatürk Fotoğrafları Sergisi" gezildi.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener ile kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İsmail Hakkı Esen Mustafa Fırat Çankırı Kültür Sanat Haberler

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

Aslan mucizeye izin vermedi! Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir?
Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title