Haberler

Antalya Devlet Opera ve Balesi 11 etkinlikle seyirci karşısında

Güncelleme:

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2 opera, 4 bale, 1 çocuk oyunu ve 4 konser ile seyirci karşısına çıkacak. Gala konseri, Carmen balesi, Kamelyalı Kadın balesi ve Aşk İksiri operası gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), 2 opera, 4 bale, 1 çocuk oyunu ve 4 konser olmak üzere 11 etkinlikle izleyici karşısına çıkacak.

Antalya DOB'dan yapılan açıklamaya göre, Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde 7 Ekim Cumartesi saat 20.00'de "Gala Konseri" düzenlenecek.

Antalya DOB orkestrasını İtalyan şef Lorenzo Castriota'nın yöneteceği gecede, solistler soprano Sema Çavuşoğlu ve Nurdan Küçükekmekçi, mezzo soprano Medine Tuganova, tenor Koray Damcıoğlu ve Devrim Demirel, bariton Serhat Konukman ve Umut Tarık Akça, bas Şafak Güç ve Engin Suna dünyaca ünlü opera bestecilerinin eserlerini seslendirecek.

Mayısta prömiyeri gerçekleştirilen ve sanatseverlerin beğenisini kazanan "Carmen" balesi, 12, 14 ve 17 Ekim'de saat 20.00'de sahnelenecek.

Müzik düzenlemesini Hakan Kalkan'ın yaptığı, Georges Bizet'in müziği ve Konstantin Uralsky'nin koreografisi ile kazananın ve kaybedenin olmadığı dramatik bir aşk hikayesini anlatan eserde, orkestrayı şef Hakan Kalkan yönetecek.

Fransız yazar Alexandre Dumas (Oğul) tarafından 1848'de henüz 24 yaşında yazdığı aynı adı taşıyan ilk romanından baleye uyarlanan "Kamelyalı Kadın" 26 Ekim'de baleseverlerle buluşacak.

Koreografisi Volkan Ersoy ve Armağan Davran'a ait balenin müzikleri, Giuseppe Verdi'nin bilinen eserlerinin yanı sıra Türkiye'de daha önce hiç icra edilmemiş eserlerinden de seçilerek Tolga Taviş tarafından düzenlendi.

Donizetti'nin en sık icra edilen eserlerinden biri olan "Aşk İksiri" operasını, 21 ve 31 Ekim Cumartesi saat 20.00'de sanatseverlerle buluşturulacak. Haldun Özörten'in sahneye koyduğu eserde, orkestrayı şef Lorenzo Castriota yönetirken, koro şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı.

Eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlandı.

"Şekeronya" çocuklar için sahnelecek

Zeynep Ergüven'in yazdığı ve müzikleri Murat Cem Orhan'a ait olan ve Fatih Şanal tarafından sahneye konulan "Şekeronya" çocuk oyunu 19 Ekim Perşembe saat 11.00'de sahnelenecek.

Antalya DOB, 10 ve 24 Ekim'de Antalya Müzesinde saat 15.00'te gelenekselleşmiş müze konserlerine devam edecek. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla 28 Ekim Cumartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde "Cumhuriyet Bayramı Konseri" gerçekleştirilecek.

Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra "www.biletinial.com" internet adresinden de temin edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Devlet Opera Ve Balesi Antalya Çocuk Kültür Sanat Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Bakmadan Geçme

Morbius filmi oyuncuları kim, konusu ne? Morbius filmi ne zaman, nerede çekildi? Survivor CANLI izle! 7 Haziran Cuma TV8 Survivor HD izleme linki var mı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 7 Haziran Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Salah Galatasaray'a mı gelecek mi? Muhammed Salah kaç yaşında, bonservisi ne kadar? Çekya Malta maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Çekya Malta maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gaddar final mi yapıyor? Gaddar sezon finali bugün mü? Kızılcık Şerbeti final mi yapıyor? Kızılcık Şerbeti sezon finali bugün mü? S Sport CANLI izle! 7 Haziran S Sport HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! S Sport 4K canlı maç izle Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını sezon finali bugün mü? Gaddar 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çekya Malta maçı CANLI izle! (HD) 7 Haziran Çekya Malta maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Kızılcık Şerbeti 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Ersun Yanal Amedspor teknik direktörü mü oldu? Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı Arka Sokaklar 679. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title