Haberler

Akbank 9. Kısa Film Festivali

Güncelleme:

Festival, söyleşileri ile sinema dünyasının önemli isimlerini sinemaseverlerle bir araya getirecek.

SİNEMANIN ÜNLÜ İSİMLERİ SÖYLEŞİLERİ İLE AKBANK 9. KISA FİLM FESTİVALİ'NDE

18 - 28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank 9. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere 10 gün boyunca keyifle izleyecekleri dopdolu bir program sunmaya devam ediyor. Rekor sayıda 606 filmin başvurduğu Festival, yarışma ve yarışma dışı bölümleri ile farklı renkler, coğrafyalar, kültürler ve düşünceleri bir araya getiriyor.

Festival, söyleşileri ile sinema dünyasının önemli isimlerini sinemaseverlerle bir araya getirecek. "Dijital Sinema Üretim Aşamaları ve Dağıtımı" başlıklı söyleşide Tuğushan Özdener, Erkan Cerit, Kemal Ural; "Sinemada Yapımcı Modeli ve Yeni Mecralar" başlıklı söyleşide Yamaç Okur, Sevilay Demirci, Nadir Öperli; "Türkiye ve Dünyada Animasyon Filmler" söyleşisinde ise Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak, Cemal Erez ve Galip Tekin Akbank 9. Kısa Film Festivali'ne konuk olacak.

Ayrıca, Festival boyunca Akbank Sanat'ın üçüncü katında yer alan Çağdaş Sanat Atölyesi'nde; "Feza Çaldıran ile Görüntü Yönetmenliği", "Berat İlk ile Bir Dünya Yaratmak için Animasyon", "Tuğushan Özdener ile Dijital Sinema" ve "Mehmet Güleryüz ve Feza Sınar ile Setem'in Sinema Endüstrisi Nitelikli Yardımcı Eleman Yetiştirme Projesi" atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

29 ülkeden 102 film, 40 seans, 10 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 17 konuğun yer aldığı Akbank 9. Kısa Film Festivali'nin kapısı 10 gün boyunca herkese açık olacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak Akbank Sanat'ta gerçekleşecek. Ayrıca film gösterimleri, Akbank Sanat'ın kafesinde eş zamanlı olarak gösterilecek.

Dünya festivallerinden filmlerle Akbank 9. Kısa Film Festivali'nde buluşmak ve detaylı bilgi almak için www.akbankkisafilm.com veya www.akbanksanat.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

AKBANK 9. KISA FİLM FESTİVALİ SÖYLEŞİLERİ:

19.03.2013 Salı

18:30 Söyleşi: "Belgesel Sinema" Vedat Atasoy

Vedat Atasoy – Yönetmen

20.03.2013 Çarşamba

18:30 Söyleşi: "Dijital Sinema Üretim Aşamaları ve Dağıtımı"

Tuğushan Özdener - DCP mastering

Kemal Ural – Tiglon, Sinema Dağıtım Departmanı Direktörü

Erkan Cerit – Stereoscopic 3D, Visual FX Supervisor

21.03.2013 Perşembe

18:30 Söyleşi: "Deneyimler – Joan C. Gratz"

Joan C. Gratz- Yönetmen

22.03.2013 Cuma

18:30 Söyleşi: "Kısadan Uzuna – Emin Alper"

Emin Alper – Yönetmen

23.03.2013 Cumartesi

18:30 Söyleşi: "Yapımcılık Modeli ve Yeni Fonlar"

Sevilay Demirci – Yapımcı

Nadir Öperli – Yapımcı

Yamaç Okur – Yapımcı

24.03.2013 Pazar

18:30 Söyleşi: "Türkiye ve Dünyada Animasyon Filmler"

Cemal Erez – Ressam

Galip Tekin – Uykusuz Dergisi Çizeri, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi

Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak – Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi

Etkinlikler ücretsizdir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kemal Ural Türkiye Akbank Kültür Sanat Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title