Haberler

    Adam Adam

    Adam Adam, Cahide Aşk Gemisi'nde sizlerle..."Gökaşanın Muhabbetçisisinin, Fısıltısı ile konuşması, kimi zaman neşeli, kimi zaman hüzünlü ve düşündürücü, akıcı bir tempoyla yürüyüp gidiyor.

    Adam Adam, Cahide Aşk Gemisi'nde sizlerle...

    "Gökaşanın Muhabbetçisisinin, Fısıltısı ile konuşması, kimi zaman neşeli, kimi zaman hüzünlü ve düşündürücü, akıcı bir tempoyla yürüyüp gidiyor. Sanatçı kimi zaman meddah gibi taklitlerle hoşlaşan, kimi zaman neredeyse Antik Tiyatronun Habercisi gibi dramatikleşen deyişiyle oyunu götürüyor. Bir usta oyuncunun hüner gösterisi gibi değil, insancıl sıcaklığıyla neşeyi hüzne katarak anlatılan bir öykü var sahnede. Gökaşan alçakgönüllülüğü elden bırakmadan, iri laflar etmeden, bu sıcaklığı sağlıyor."

    Atila Sav, Milliyet Sanat, "İnsana Dair" yazısından.

    "Dün gece Türkiyenin nereden gelip nereye gittiğini anlatan muhteşem bir tiyatro eseri izledim.  Ankara Sanat Tiyatrosunda sahnelenen Nuri Gökaşanın yazıp oynadığı Adam Adam adlı tek kişilik bir oyun. Tiyatronun geleneksel amacını gerçekleştiren bir yapıt. Oyunun sanatsal yönü kuvvetli, sosyal ve siyasal içeriği de çok gerçekçi. Eser, akıcı dili, güçlü gözlemi ve sağlam temeller üzerine oturmuş temasıyla pırıltılar saçıyor. Vahşi düzeni cesurca eleştiriyor ve "yönetimlere" karşı en ağır sözleri, engin ironi anlayışı ile söyleyebiliyor."

    Fikri Sağlar, Birgün Gazetesi, "Nuri Gökaşanın Adam Adamı" yazısından.

    "Oyunda iki adam görüyoruz. Biri siyasi sürgünlüğün üstüne yaşadığı ihanetlerle ruh sağlığı zedelenmiş, ama temel insani değerlere inancını hala sürdüren "adam", öbürü ise onun tam tersi yaratılışta "karşı-adam" sesi gür bir Fısıltı. İkisi arasındaki diyalog kotarma ustalığı oyunu anlatanın değil anlatılanın ön planda olduğu bir aşamaya getirilmiş."

    Emrah Serbes, Radikal Gazetesi, "Adam Adama Oynamak" yazısından.

    "Ankara Sanat Tiyatrosunda sahnelenen "Adam Adam"ın yazarı, yönetmeni ve tek oyuncusu Nuri Gökaşanı bu görsel sanatların hangi büyükleriyle kıyaslamalı?... Yazar güzel dil ve iğneli anlatımıyla öğretici bir oyun armağan etmiş."

    Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Cumhuriyet Gazetesi, "Astta Bir Başyapıt" yazısından.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

    Erdoğan'la sürpriz görüşmesinin ardından dikkat çeken hamle! Akşener, Çankaya'da ofis tuttu

    Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

    Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

    İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

    İl milli eğitim müdürlüğünde kadın memura taciz: Seninle birlikte olmak istiyorum

    Bakmadan Geçme

    Bursa Bülbül filmi konusu nedir? Bursa Bülbül filiminin oyuncuları kimler? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? Vizontele Tuuba filmi konusu nedir? Vizontele Tuuba oyuncuları ve Vizontele Tuuba özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Ölümcül Takip filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Takip filmi ne zaman, nerede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
    Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

    Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title