Haberler

Abdurrahman Kızılay Kosova'da Anıldı

Türkmen Besteci Abdurrahman Kızılay Kosova'da Düzenlenen Etkinlikle Anıldı.

Kosovalı Türklerin en köklü derneklerinde biri olan 'Doğru Yol' Türk Kültür ve Sanat Derneği, kuruluşunun 60'ıncı yılını kutlamaya hazırlanıyor. 'Doğru Yol' Türk Kültür ve Sanat Derneği, 'Yeşil Turnalar' Türk Halk Müziği Kolu'nun dün akşam düzenlediği konserde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türkmen besteci Abdurrahman Kızılay da unutulmadı.

Geceye; Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova'da KFOR barış gücünde görevli Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Mümtaz Aydemir, Kosova Türk Taburu Görev Kuvvet Komutanı Yarbay Mustafa Dönmez yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

Doğru Yol Derneği çerçevesinde 40'ıncı yılını kutlayan 'Yeşil Turnalar' Türk Halk Müziği korosu, yaklaşık iki saat süren konser süresince Türk Halk Müziğinden seçme eserler seslendirdiler. Gecede yılların tecrübeli ses sanatçıları yanında, genç kuşak Türk Halk Müziği sanatçı adayları da şarkı söyleme şansı buldu.

Yaklaşık 30 kişiden oluşan koroda, Mehmet Alaybeg, Menduh Alaybeg, Reşat Mako, Edis Soytari, Deniz Alaybeg, Reşit İsmet, Reyhan Kantarcı, Nevzat Şundo ve Agim Fişar yer aldı.

Kosova'da Türk kültürünün, dilinin ve gelenek ile göreneğinin yaşatılması için 60 yıl önce kurulan 'Doğru Yol' Türk Kültür ve Sanat Derneği, önümüzdeki yılın Ocak ayı itibariyle yıl boyu çeşitli etkinliklerle 60'ıncı yılını kutlayacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title