Haberler

19 Mayıs Gençlik Konseri Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi, Atatürk'ün Samsun'a Çıkışının 90. Yıldönümünü "19 Mayıs Gençlik Konseri" ile Kutlayacak. Konseri İsteyen Herkes Ücretsiz İzleyebilecek. Cso'yu Rengim Gökmen Yönetecek. Devlet Çoksesli Korosu, Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Ünlü Solistler Hakan Aysev, Görkem Ezgi Yıldırım ile Alexander Markov ve Grubu Sahne Alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 90. yıldönümünü “19 Mayıs Gençlik Konseri” ile kutlayacak. Konseri isteyen herkes ücretsiz izleyebilecek. CSO’yu Rengim Gökmen yönetecek. Devlet Çoksesli Korosu, Devlet Halk Dansları Topluluğu ve ünlü solistler Hakan Aysev, Görkem Ezgi Yıldırım ile Alexander Markov ve grubu sahne alacak.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 90. yıldönümünü “19 Mayıs Gençlik Konseri” ile kutlayacak. Konserde Rengim Gökmen’in yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu’nun yanı sıra Devlet Halk Dansları Topluluğu, Hakan Aysev, Görkem Ezgi Yıldırım ile Alexander Markov ve grubu sahne alacak.

19 Mayıs saat 19.00’da buluşalım

Alexander Markov ve grubu, CSO eşliğinde eşsiz bir “Rock Konçerto” çalacak. 19 Mayıs Salı günü, 19 Mayıs Spor kompleksi içindeki Atatürk Spor Salonu’nda saat 19.30’da başlayacak olan konseri isteyen herkes ücretsiz davetiyeyle izlenebilecek. Ankara Üniversitesi’nin, yeni kurulan üniversitelere katkı yapma geleneğiyle ilgili olarak Hakkari Üniversitesi’nden bir grup öğrenci de “19 Mayıs Gençlik Konseri”ne katılacak. Öğrenciler, Anıtkabir ve Anadolu Müzesi’ni gezecek. Ankara Üniversitesi’nin Bahar Şenliği’ne de katılacak.

Davetiyeler nereden alınacak

“Klasikten Caz’a, Popüler Müzikten Rock’a” ana temasında hazırlanan ve izleyenlerin unutamayacağı konsere Ankara’daki tüm üniversitelerin öğrencilerinin yanı sıra, Ankaralılar da davetli.

Konserin davetiyeleri, Devlet Opera ve Balesi, CSO, Devlet Tiyatroları gişeleri, İmge ve Dost Kitabevleri, Cepa, Panora ve Ankamall AVM’lerden alınabilecek.

Gençlerimiz CSO’yu hiç böyle görmedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptığı açıklamada “Bakanlık ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü olarak, Atatürk’ün 19 Mayıs gününde ortak bir projeye imza attık. Üniversitenin fikir önderliğinde gelen 19 Mayıs Gençlik Konseri Projesi’nde CSO, Devlet Çoksesli Korosu, Devlet Halk Dansları Topluluğu gibi kurumlar yerlerini aldı.

Sanat tüm halkın hakkıdır

Gençler gerçekten de, konser afişlerinde de belirtildiği üzere “CSO’yu hiç böyle görmediler!” Ayrıca konserin daha geniş kitlelere ulaşması için, dört bin kişinin bu coşkuyu aynı anda paylaşabileceği Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda, ücretsiz ve gençlerin ilgisini çekecek farklı bir repertuarla yapmaya karar verdik. Gençlik Konseri’nde, klasik müzik eserini de duyacağız, sanatçımız Hakan Aysev’in sesinden Anadolu ezgilerini de, coşkulu bir marşı da. Senfonik ‘rock’ın önemli temsilcilerinden Aleksander Marcov ve grubu da konserde senfoni orkestramızla beraber çalacak. Biz kültürü, sanatın tüm alanlarını, toplumsal kalkınmanın itici gücü olarak görüyoruz ve bu nedenle de sanat tüm halkın hakkıdır diyoruz. Umuyoruz ki 19 Mayıs Gençlik Konseri ile 90. yıla yakışır bir kutlama yapacak, bu coşkuyu tüm halkımızla paylaşacağız.”

Coşkuyu paylaşmak için geliyorlar

ANKARA Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ’un yaptığı açıklamada,”Ankara Üniversitesi olarak, Atatürk’ün Samsun’a çıkış günü 19 Mayıs’ın 90. yıldönümünü kutlamak amacıyla yola çıktık.

Bu yola çıkış hem 90. yıl coşkusuna yakışmalı hem de gençlerin içindeki Cumhuriyet ateşini güçlendirmeliydi. İstedik ki 19 Mayıs ruhunu, Atatürk’ün çağdaş uygarlık düzeyini aşma hedefini, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın müziğiyle birleştirelim, tüm gençleri davet edelim. 19 Mayıs 1919’un 90. yıldönümünü, günün anlamına uygun olarak kutlayabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte “Gençlik Konseri” düzenlemeye karar verdik” dedi.

Renkli ve dinamik bir repertuar

Prof. Dr. Taluğ “Kültür ve Turizm Bakanlığı bu projede bizimle aynı heyecanı paylaştı, tüm desteğini sundu. Atatürk’ün evrensel çok sesli müziğin topluma kazandırılmasına verdiği değer ve onun müzik alanında gösterdiği hedefler doğrultusunda büyük bir başarı ve özveriyle çalışan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası bugün için çok özel bir program hazırladı. Bakanlık sanatçıları farklı kesimlerden gelen gençlerin tümüne hitap edebilmek için, çok renkli ve dinamik bir repertuar hazırladı. Hepimizin 19 Mayıs günü bu coşkuyu içimizde hissedeceğinizden eminim” diye konuştu.

Tüm Ankaralıları konsere bekliyoruz

REKTÖR Prof. Dr. Cemal Taluğ “Türkiye’nin Cumhuriyet döneminde kurulan ilk üniversitesi olarak bizim bir misyonumuz daha vardı. Bu renkli ve heyecanlı konseri Türkiye’nin farklı üniversitelerine de yaşatmak. Ankara’daki tüm üniversite öğrencilerini çağırdık. Bu anlamlı konsere yeni kurulan üniversitelerin öğrencileri adına Hakkari Üniversitesi öğrencilerini davet ettik. Hakkari Üniversitesi öğrencileri coşkumuzu bizimle paylaşmak üzere Ankara’ya geliyorlar.

Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin; bilimin ve aklın üstünlüğü temelinde kurulan kültür ve hukuk devletini onun ilkelerini takip ederek sonsuza kadar yaşatacağına yürekten inanıyor ve güveniyorum. Tüm Ankaralıları konsere bekliyoruz” dedi.

Markov kimdir?

Uluslararası üne sahip kemancı Alexander Markov, halkın gözünde en büyüleyici müzisyenlerden biri. Müzikseverler ve günümüz keman virtüözleri üzerinde unutulmaz izler bırakıyor. Markov, kendisi için yeni altı telli elektronik bir keman tasarlayan James V.Remington ile birlikte ‘Rock Konçerto’yu besteledi. Dünyada türünün tek örneği olan bu yeni elektronik keman, çok yumuşaktan çok güçlüye muazzam bir aralıkta eşsiz bir sese sahip.

Tanınmış sanatçılar

‘Rock Konçerto’, Markov’un bir senfoni orkestrası ve korosu eşliğinde yeni elektronik kemanı ve rock grubu ile performansını betimleyen destansı bir yapıt. Markov’a eşlik eden grup rock dünyasındaki en tanınmış sanatçılardan oluşuyor. ‘Rock Konçerto’ biletleri haftalar önceden tükeniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title