Haberler

Kulakkaya Yaylası'ndaki Altın Arama Faaliyetleri

Giresun'un Kulakkaya Yaylası'nın kapsadığı iki köyde başlatılması planlanan altın arama faaliyetlerine köy halkı karşı çıkıyor.

Giresun'un Kulakkaya Yaylası'nın kapsadığı iki köyde başlatılması planlanan altın arama faaliyetlerine köy halkı karşı çıkıyor.

Yürütülmesi planlanan çalışmalara ilişkin Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi Konuklu köyünde ilgili firma yetkililerince bilgilendirme toplantısı düzenledi. Köy kahvesi önünde yapılan toplantıya katılan Konuklu ve Yuva köyü sakinleri, çalışmalara karşı olduklarını dile getirdi.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Yuva Köyü Güzelleştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Erhan, Koza Altın Şirketi ve kurumlardan yetkili kişilerin vatandaşlara bazı bilgiler verdiğini söyledi.

Köy halkının ikna olmadığını belirten Erhan, "Anladığımız şu, altın arama işleminin insan sağlığına zararlı olduğunu görüyoruz. Arkadaşlar soru sorduğunda ciddi manada cevap vermediklerini görüyoruz" dedi.

Erhan, Kulakkaya Yaylası ve bölgedeki köylerin, Giresun'un en güzel yerleri arasında olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bölgedeki köylerin ve doğanın güzelliğiyle zaten altın içerisinde yaşıyoruz. Bir ziynet eşyası için canlı altını tercih etmiyoruz. Biz bu işe her halükarda karşıyız. Düşündüğümüzde gerçekten şu anda memleketimizde kıtlık yok, bir ziynet eşyası için sağlığımızla, çevremizle oynanmasına her zaman karşıyız. Biz bugün saygı gereği sesimizi çıkarmadık ama gerekli olursa gür bir şekilde, çevre dostu insanlarla beraber sesimizi çıkaracağız."

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal ise doğaya zarar verilmemesi konusunda hassasiyetleri olduğunu kaydederek, "Maden araştırılsın, aransın ama kesinlikle çevreye, doğaya zarar vermeden yürütülmesi konusunda hassasiyetimiz var" diye konuştu.

Özellikle bölgenin, Giresun'un önemli turizm bölgesi olduğuna dikkati çeken Önal, "Bu bölgedeki faaliyetlerin denetimli, doğaya uygun, kanun ve nizamlara uygun şekilde yürütülmesinden yanayız. Birinci hassasiyetimiz doğaya zarar vermeden yapılması. Kesinlikle siyanürle altın işletmesi noktasında bizim olumlu bir görüşümüz yok. Buna yöre halkı olarak karşıyız" ifadelerini kullandı.

Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu (KARDOĞA) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Adanır da Kulakkaya Yaylası'nı Türkiye'nin değerli yaylalarından biri olarak tanıttıklarını vurgulayarak, "Bu yayla, dünya seçkin destinasyonlar listesine alınmışken birçok değerli doğal alanın bulunduğu ve Giresun'un içme suyu havzasında bir yerde bulunmasına rağmen gündeme altın arama çalışmalarıyla geldi" dedi.

Devletin ve birçok girişimcinin, yıllardır bölgede ekoturizmin gelişmesi beklentisiyle doğa korumacı yatırımlar yaptığına işaret eden Adanır, şu görüşleri savundu:

"Ekolojiye uygun yatırımlar yapıyorlar. Devlet uzun süre bu bölgede ekoturizmi geliştirmek için milyonlar harcıyor. Şimdi bütün bu planları birisi altın çıkarmak istedi diye bir tarafa koyacağız. Buradaki altın arama faaliyeti hiçbir bölgesel, yerel, turizm ve sanayi planında yok. Bunun dışında bütün yatırımlar umutlar turizme bağlanmışken, kırsal kalkınmanın adil yüzüne bağlanmışken bir anda her şeyi ve bütün umutları atıyoruz, 'altın çıkacak mı, çıkmayacak mı' buna bağlıyoruz. Bu yatırım denemesini ne ekonomik ne sosyolojik ne de ekolojik olarak anlamak mümkün değil."

Kaynak: AA / Güncel

Yavuzkemal Giresun Konuklu Dereli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title