Haberler

Küçükkumla Göleti'nin Yapım Sözleşmesi İmzalandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Gemlik ilçesinde inşa edilecek Küçükkumla Göleti yapımı işinin sözleşmesi imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Gemlik ilçesinde inşa edilecek Küçükkumla Göleti yapımı işinin sözleşmesi imzalandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçükkumla Göleti, Küçükkumla Mahallesi'ne iki kilometre mesafede bulunuyor.

Geçen yılın aralık ayında ihalesi gerçekleştirilen gölet, sulama maksatlı inşa ediliyor.

Temelden yüksekliği 31 metre, kret uzunluğu 215 metre olan Küçükkumla Göleti ayrıca 226 bin 117 metreküp gövde hacmine sahip kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek.

Küçükkumla Göleti ile bin 610 dekar zirai arazi cazibeli kapalı sistem ile sulanacak. Proje tamamlandığında yılda 1 milyon 174 bin lira gelir artışı elde edilmesi hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Son 12 yılda Bursa'da pek çok baraj, gölet ve sulama tesisini tamamladık. İnşa ettiğimiz sulama projeleri ile 307 bin 280 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yine hizmete aldığımız ve yaklaşık 21 milyon liraya mal olan Yenişehir Ovası YAS Sulaması ile 50 bin 200 dekar araziyi suya kavuşturduk. Böylece Bursalı çiftçilerimizin topraklarına can katarak yılda 342 milyon lira zirai gelir artışı sağladık."

Kaynak: AA / Yerel

Küçükkumla Gemlik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title