Haberler

Küçük Sanayide Büyük İş

Bayburt küçük sanayi sitesinde makine üretimi yönünde faaliyetlerini sürdüren Gel Bul Tarım Makineleri firması “Bilgisayar Destekli Nümerik Kontrol” ismiyle bilinen ‘CNC Router’ makinesi üretti.

Bayburt küçük sanayi sitesinde makine üretimi yönünde faaliyetlerini sürdüren Gel Bul Tarım Makineleri firması "Bilgisayar Destekli Nümerik Kontrol" ismiyle bilinen 'CNC Router' makinesi üretti.

Türkiye'de özellikle büyükşehirlerde mühendislik şirketleri tarafından üretilen makineyi Bayburt'ta zor şartlarda üreten Gel Bul Tarım Makineleri yetkilisi Neslibir Topçuoğlu, devlet desteğinden yararlanarak seri üretime geçmek istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili Bayburt Milletvekili Naci Ağbal'dan destek sözü aldıklarını söyleyen Topçuoğlu, "Başbakanımızın bahsetmiş olduğu anahtar teslim fabrika projesine talip olduğumuzu sayın milletvekilimize söyledik. Kendisi de olumlu yanıt verdi. Yapılan işleri görünce her zaman destekçimiz olacağını belirtti" dedi.

TAŞ ÜZERİNE 3 BOYUTLU İŞLEME

Ahşap ve taş üzerinde 3 boyutlu işlemeler yapabilen 'CNN Router' makinesi hakkında bilgi veren Neslibir Topçuoğlu, "Kendimiz makine imalatı yaptığımız için sacları istediğimiz şekilde zayiat vermeden kesmek için yaptık. Normalde bu makinenin başına plazma dediğimiz alet bağlandığında demiri istediğimiz şekilde kesebiliyoruz. Ölçüler standart olunca bu sefer makineyi yapmak daha da kolaylaşıyor. Ama şöyle bir durum gelişti. Burada mobilya işlemeciliği, taş işlemeciliği yapan arkadaşlar, onlardan böyle bir talep hissedince bu modele çevirdik. Yarın öbürgün bu makineyi plazmaya da çevirebiliriz. Şuan için talepler güzel, özellikle taşçılardan sipariş alabiliriz. Olumlu durumlar var. Makinenin tamamını kendimiz ürettik. Makine İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara dışında Türkiye'de üreten firmalar yok. Yüksek bir teknoloji istiyor, elektronik ve mekanik bilgisi istiyor. Biz Gel Bul Tarım Makineleri Sanayi olarak bunların hepsine vakıfız" şeklinde konuştu.

Abisi İsmail Topçuoğlu ile birlikte CNC tezgahını üreten Neslibir Topçuoğlu, fabrikalaşma yönünde hedeflediklerini yapmaları halinde Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinin tüm tarım makinesi ihtiyacını görebilecek kapasiteye çıkabileceklerini kaydetti.

Topçuoğlu, makinenin kopyalama tekniğiyle yapılmadığını ve tamamen kendi tasarımları olan CNC Roter makinesinin piyasa değerinin 50 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.

Gel Bul Tarım Makineleri firması tarafından 2014 yılında üretilen 400 kilo kapasiteli rulo balya makinesi Türkiye'nin önemli firmalarından Konya Şeker Torku'ya satıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Neslibir Topçuoğlu, 2014 yılında ürettikleri 400 kilo kapasiteli rulo balya makinesini Konya Şeker Fabrikasına sattıklarını ve üretimin talebe göre devam ettiğini kaydetti. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Naci Ağbal Türkiye Bayburt Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title