Haberler

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Festivali'nde Renkli Pazartesi

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun Ev Sahipliğinde 24 -29 Nisan Tarihleri Arasında Olması Planlanan Küçük Hanımlar Küçük Beyler Festivali Devam Ediyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde 24-29 Nisan tarihleri arasında olması planlanan Küçük Hanımlar Küçük Beyler Festivali devam ediyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"na itafen düzenlenen festivalin yarınki programı şu şekilde belirlendi. Küçük Hanımlar Küçük Beyler 6. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında Akün Sahnesi'nin Pazartesi günü programında, İsviçre'den I Baccala Clowns, Camilla & Simone "Hişt, Hişt" adlı oyunlar yer alacak. Oyun 4 yaş ve üzerine hitap ediyor. Yönetmenliğini Camilla Pessi'nin üstlendiği oyun, saat 11.00'de sergilenecek. Saat 14.00'de ise oyun ve oyun sonrası Atölye Çalışmasıyla küçük izleyiciyle buluşacak. Hişt, Hişt adlı oyun sessiz performansında palyaçolar yer alıyor.

-Şinasi Sahnesi'nde Rusya'dan Theatre Company Comic-Trust'ın 3 yaş ve üzeri çocuklar için yazdığı, Vadim Fisson'un yönettiği "Naftalin" adlı oyun saat 11.00 ve 14.00'de sahnelenecek.

-Küçük Tiyatro'da Fransa'dan, Theatre De L'ombrelle Tiyatrosu'nun 7 yaş ve üzeri çocuklar için hazırladığı oyunu "Karanlıktaki Fil"i Grégoire Baboukhian çevirdi. Oyunu yazan ve yöneten Sylvie Vallery-Masson. Saat 11.00'de oyun, saat 14.00'de oyun ve oyun sonrası Atölye Çalışması yapılacak.

-Altındağ Tiyatrosu, Necmettin Tetik'in yazdığı, İpek Gezener'in yönettiği 6 yaş ve üzeri çocuklar için hazırlanan Van Devlet Tiyatrosu yapımı "Küçük Korsan" adlı oyun saat 11.00 ve 14.00'de izlenebilecek.

-Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi, Tataristan Kazan Kaçalov Akademik Rus Drama Tiyatrosu'nun 7-12 yaş arası çocuklar için hazırlanan oyunu "Buratino'nun Maceraları" ya da "Altın Anahtarcık"ı Alexi Tolstoy yazdı, Alexander Slavutsky yönetti. Oyun saat 11.00 ve 14.00'de sahnelenecek.

-Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu'nun 6 yaş ve üzeri çocuklar için hazırlamış olduğu Doğ Güneşim Doğ adlı oyunu Aziz Nesin yazdı, O.Uğur Pamuk yönetti. Saat 11.00'de temsil edilecek oyun sonrasında, Can Özay'ın Kukla Gösterisi de izlenebilecek.

-Stüdyo Sahne, Almanya'dan Ingeborg Von Zadow "Çocuklar ve Gençler için Yazarlık Atölyesi" gerçekleştirecek ve yazarın iki oyununu Okuma Tiyatrosu ile alanla uğraşanlara tanıtacak. Oyun saat 10.30'da, okuma tiyatrosu olarak seyirciye tanıtılacak. 2 gün sürecek etkinlik boyunca, oyunların Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından okuma tiyatrosu olarak seyirciye sunumunun ardından yazar, kendi çalışma ve çalışma yöntemleri hakkında 2 gün 1'er saatlik atölye çalışması gerçekleştirecek. İran'dan Homa Jeddikar'ın, İran Çocuk Tiyatrosu konulu semineri saat 15.30'da. "İran çocuk tiyatrosunda öne çıkan türlerin ve figürlerin örnekleriyle sunulacağı bu seminerde İran'daki çocuk tiyatrosu yaşamı hakkında da bilgi verilecek.

-İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı Fakir Baykurt'un yazdığı, M.Doğan Yağcı'nın yönettiği 6 yaş ve üzeri çocuklar için hazırlanan Sakarca adlı oyun saat 11.00 ve 14.00'de küçük izleyiciyle buluşacak.

-Orhan Asena Sahnesi, oyuncu ve yönetmen Hakan Yavaş öncülüğünde saat 10.00-13.00 arasında, Clown Oyunculuğu üzerine profesyonellere yönelik "İçimdeki Palyaço" adlı Atölye Çalışmasıyla, oyuncu ve adaylarına yol gösterecek.(ANKA)

(ME/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Bakmadan Geçme

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title