Haberler

Ktb Başkanı Altıntel Açıklaması

Güncelleme:

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, "Yerel yatırımcıların kalkınması için bölgemizin IPARD kapsamına alınması gerekiyor" dedi.

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, yerel yatırımcıların kalkınması için bölgenin Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamına alınması gerektiğini bildirdi.

Altınltel, IPARD destekleri ile birlikte Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da da tarım ve hayvancılık sektörünün daha da gelişeceğini söyledi.

42 ilin IPARD kapsamında olduğunu ifade eden Altıntel, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın da IPARD kapsamına alınması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını belirtti.

Trakya'nın tarım ve hayvancılık açısından Türkiye'nin önemli bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Altıntel, şunları kaydetti: "Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bölgedir. Önemli kaynaklara sahip bölgemizin IPARD kapsamına alınması için çalışmalarımız sürüyor.

Yerel yatırımcıların kalkınması için bölgemizin IPARD kapsamına alınması gerekiyor. IPARD, bölge halkının kalkınması ve yerel üreticilerin yatırım yapmasıyla ile ilgili çok önemlidir. IPARD da yapılan yatırımın maliyetine göre desteklemeler veriliyor. Buda yatırımların daha büyük olmasını ve artmasını sağlayacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başvuruda bulunduk. Türkiye'de IPARD kapsamında 42 il var. Bakanlık bunu 81 ile çıkartmayı hedefliyor."

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title