Haberler

KPSS Mağduru "Seyyar Satıcılık" Yapıyor

Batman'da, tarih bölümü mezunu olan ve öğretmen olma hayaliyle girdiği 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ardından atanamayan 29 yaşındaki Mustafa Kardaş, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlıyor.

SELMAN TÜR - Batman'da, tarih bölümü mezunu olan ve öğretmen olma hayaliyle girdiği 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'nın ( Kpss ) ardından atanamayan 29 yaşındaki Mustafa Kardaş, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlıyor.

Kardaş, AA muhabirine, Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2010 yılında girdiği devlete personel alımına ilişkin yapılan Kpss'de 74 puan almasına rağmen usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğunu savundu.

"Bu sınav ile geleceğim ve hayallerim çalındı" diyen Kardaş, aldığı formasyona rağmen atanamadığı için ailesinin geçimini sağlamak amacıyla seyyar satıcılık yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Kardaş, eğitim hayatına öğretmen olmak hayaliyle başladığını dile getirerek, "Üniversitede okurken kendi imkanlarımla yaptığım el arabasında meyve satarak ailemin geçimini sağladım. Tüm hayallerimi bu sınava bağlamıştım. Yeniden sınava girecek imkanım olmadığı için büyük hayal kırıklığı yaşadım" diye konuştu.

"Geleceğimi ve çocuğumun rızkını çaldılar"

Öğretmen olmayı beklerken yeniden seyyar satıcılıkla geçimini sağlamak zorunda kaldığına işaret eden Kardaş, şunları kaydetti:

"Yıllarca çalıştım. Bu sınav için gecemi gündüzüme kattım. Hem aileme baktım hem derslerime çalıştım. Birileri usulsüzlükle bir iş sahibi olurken biz açıkta kaldık. Rızkı veren Allah'tır ama sınavlarda usulsüzlük yapıp, şaibe karıştırıp, çalışmadığı halde bir yerlere yerleşenler hayallerimi, geleceğimi ve çocuğumun rızkını da çaldılar. Hakkımı helal etmiyorum."

Evli ve bir çocuk babası olduğunu anlatan Kardaş, anne ve babasının geçimini de sağladığını ifade etti.

"Suç duyurusunda bulunacağım"

"Eğer atansaydım ailem çok daha rahat bir şekilde yaşayacaktı. O gün hakkımızı çalanlar bugün ortaya çıkıyor. Sadece 2010'daki KPSS değil, tüm KPSS ve diğer sınavlar araştırılmalı" ifadelerini kullanan Kardaş, başka insanların da mağdur olmaması için soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını ve adaletin tecelli etmesini beklediklerini vurguladı.

Kardaş, "Hakkımı çalanlar başkasının da hakkını çalmasınlar diye suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Mağdurların haklarının savunulması konusunda devlete güvendiklerine işaret eden Kardaş, şunları aktardı:

"Dershanelerine gitmediğimiz, sohbetlerinde bulunmadığımız ve çete gibi her yerde çöreklenen yapı bizim hakkımızı yemiş. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızdan bu yapıya karşı başlattıkları iddialı mücadeleyi bu mağduriyetlerin devam etmemesi için sürdürmelerini bekliyoruz."

KPSS

KPSS, Bakanlar Kurulu kararıyla ilk olarak 2002'de ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konuldu. Sınavla, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi yapılıyor.

Devlete personel almak amacıyla 2010 yılında gerçekleştirilen sınavda usulsüzlük yapıldığına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada, sınav sorularının sınavdan önce örgütlü bir şekilde ele geçirilip dağıtıldığı, bu suretle atamalarda diğer adaylara göre öncelik elde edilerek haksız ve hileli bir şekilde kamu kurumlarına memur olarak atama yapıldığı ve bu nedenle de yüz binlerce adayın haksızlığa uğratıldığı ileri sürülüyor.

YÖK Denetleme Kurulunca hazırlanan rapora göre ise eğitim bilimleri alan sınavında 120 tam puan alan 350 adaydan 70'inin karı-koca olduğu, 23'ü arasında ise akrabalık bağı bulunduğu, 52'sinin aynı adres, apartman, site ya da sokakta ikamet ettiği belirlendi.

Kaynak: AA / Yerel

Batman Kars KPSS Yerel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar? Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı ne zaman, saat kaçta? Aziz Yıldırım ne zaman basın açıklaması yapacak?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title