Haberler

Köylüler Camilerinin Yapımı İçin Yardım İstedi

Güncelleme:

Beytüşşebap'a bağlı 5 bin nüfuslu Ayvalık köyünde yeni cami yaptırmak isteyen köylüler, maddi yetersizlikler yüzünden camiyi bir türlü tamamlayamadı.

Beytüşşebap ilçesi Ayvalık köyü sakinleri camilerinin yapımının tamamlanması için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor

Eski camileri 5 bin nüfuslu köye küçük gelmesiyle yıkılarak yerine büyük bir cami yaptırmak isteyen köy sakinleri maddi imkansızlıktan dolayı cami inşaatını bitiremiyor.

Jirki Aşiret Reisi Tahir Adıyaman, eski camilerinin kendilerine küçük geldiğinden yeni bir cami yapımına başladıklarını söyledi. Adıyaman, camiyi bitirmeye güçlerinin yetmediğini ifade ederek,"Köyümüz halkımız bize yardım etti, yetmedi. Vali de bize bir sefer yardımcı oldu. Biz çok mağdur olduk, camimiz öyle kaldı. Allah rızası için bizlere yardımcı olunsun. Yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlar Beytüşşebap İlçesi Müftülük vakıf hesabına yardımda bulunabilirler" diye konuştu.

Ayvalık Muhtarı Hüseyin Adıyaman ise yapımına başladıkları caminin büyük olmasından kendi imkanlarıyla bitiremediklerini ifade ederek,"Hayırsever kim olursa olsun yardım edenlerden Allah razı olsun" dedi. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Beytüşşebap Adıyaman Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title