Haberler

Konyaaltı'nda Sürdürülebilir Eko-Turizm Projesi

Güncelleme:

Konyaaltı Belediyesi, Sürdürülebilir Eko-Turizm Projesini hayata geçirdi.

Konyaaltı Belediyesi tarafından modern cadde düzenlemeleri, enerjisini güneşten alan aydınlatma ve akıllı bisiklet kiralama sistemini içeren "Sürdürülebilir Eko-Turizm Projesi" hayata geçirildi

Sosyete Pazarı ve Akdamlar mevkisinde sıcak asfalt ve kaldırım alt yapısıyla başlatılan, Çağlarca, Geyikbayırı, Aşağıkaraman, Bahtılı, Hacısekiler, Çakırlar ile Doyran bölgelerini kapsayan projeyi yerinde inceleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yetkililerden bilgi aldı.

Böcek, bölgede ilk olarak sıcak asfalt çalışması yaptıklarını ve kaldırımlarla cadde düzenlemesini tamamladıklarını söyledi. Binlerce insanın özellikle hafta sonları şehir ortamından uzaklaşıp Sosyete Pazarı mevkisinde doğayla iç içe zaman geçirmek istediğini ifade eden Böcek, bu bölgenin enerjisini güneşten alan doğa dostu bir sistemle aydınlatmasını sağladıklarını bildirdi.

Tüm bu çalışmaların ardından projenin diğer ayağı olan kiralık bisiklet istasyonunu da tamamladıklarını dile getiren Böcek, istasyonu ilk etapta 30 bisiklet ile hizmete açtıklarını söyledi. Böcek, "Gerek cadde düzenlemesi, gerek enerjisini güneşten alan doğa dostu aydınlatma sistemi, gerek kiralık bisiklet istasyonuyla, eko-turizm projesi bölgeye değer katmıştır" dedi.

Bisikletle Sosyete Pazarı'nı gezen Böcek, doğaseverleri bisiklet kullanmaya davet etti.

Kaynak: AA / Yerel

Muhittin Böcek Aşağıkaraman Hacısekiler Konyaaltı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title