Haberler

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu: 'Odamız Verilerine Göre Nisan Ayı Ortalama Kapasite Kullanım Oranı Yüzde 68,8'

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nde Firmaların Kapasite Kullanım Oranının Nisan Ayında Yüzde 68,8 Olduğunu Bildirdi

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nde firmaların kapasite kullanım oranının Nisan ayında yüzde 68,8 olduğunu bildirdi.

Zeytinoğu, KSO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2010 yılının ilk çeyreğindeki ekonomik göstergelerin, küresel ekonomik krizin, etkilerini azaltsa bile hala sürdüğünü gösterdiğini bildirdi.

İşsizlik oranının, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 1 puan azalarak, yüzde 14,5 seviyesinde gerçekleştiğini anımsatan Zeytinoğlu, işsizliğin şu an Türkiye'deki en büyük problemlerden biri olmaya devam ettiğini vurguladı.

Büyüme oranlarına da değinen Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

'2010 yılının bütünü için Orta Vadeli Programda öngörülen büyüme oranında yüzde 3,5 artıştan daha iyi bir performans bekliyoruz. Uluslararası piyasalarda negatif yönde bir değişiklik olmazsa, tahminimiz, mevcut kapasitelerle yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme olacağı yönündedir. Hükümetin teşviklerle ilgili bir tedbir alması durumunda bu oran daha da yükselebilir.'

Kapasite kullanma oranının ülke genelinde Nisan ayı için yüzde 72,2 ile son 18 ayın en yüksek değerine ulaştığını belirten Zeytinoğlu, şöyle konuştu:

'Odamız tarafından yapılan araştırmada da söz konusu artış paralellik arz etmektedir. Odamız verilerine göre nisan ayı ortalama kapasite kullanım oranı yüzde 68,8.

Bölgemizde yüzde 78,8 ile plastik sanayi, yüzde 73,9 ile kağıt ve orman sanayi ve yüzde 73,3 ile kimya sanayi dikkati çeken sektörler olmuştur.

Yüzde 61,9 ile otomotiv sanayi ise geçen aya göre 1,9 puanla yükselmiş olmakla birlikte 2008 yılındaki yüzde 80 seviyelerinin hala altında bir performans sergilemektedir.'

(NEC-YIL) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title