Haberler

Kocaeli'de Dijital Göstergeler 41 Dereceye Kadar Çıktı

Güncelleme:

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava Marmara Bölgesi'nde de bunaltıcı hale gelirken, İzmit'te bugün öğlenden sonra dijital göstergeler 41 dereceye kadar çıktı.

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava Marmara Bölgesi'nde de bunaltıcı hale gelirken, Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te bugün öğlenden sonra dijital göstergeler 41 dereceye kadar çıktı. Meteoroloji yetkilileri yarın gölgedesi sıcaklığın 38 derece dolayında olacağını belirterek, yüzde 60'a yaklaşacak nemle birlikte sıcaklığın 40 derecenin çok üzerinde hissedileceğini bildirdi.

Son yıllardaki en yüksek sıcaklık değerlerinin görüldüğü Kcaeli'de, otomobillerdeki dijital göstergeler kentin bazı noktalarında 41 dereceye kadar çıktı. Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te deniz seviyesindeki kent merkezinde dijital göstergeler 41 dereceye kadar çıkarken, bu değerler deniz seviyesinin 200-300 metre yükseklerinde ise 35-36 dereceyi gösterdi.

İzmit Meteoroloji Müdürü Sefer Kaçmaz, sıcaklık değerlerinin gölgede ölçüldüğünü hatırlatarak, İzmit kent merkezinde dünkü sıcaklığın 37 derece olduğunu, ancak yüzde 55 olan nemin etkisiyle bunun çok daha yukarı değerlerde hissedildiğini söyledi.

Kaçmaz, yarın ise hava sıcaklığının gölgede 38 dereceye kadar çıkmasının beklendiğini, nem de yüzde 60'larda olacağından 40 derecenin çok üzerinde hissedileceğini belirtti.

Bu arada hava sıcaklıklarındaki bu yükselme nedeniyle Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Karadeniz sahilindeki plajlar da hafta arası olmasına rağmen tamamen doldu. Vatandaşlar serinlemek için hem İzmit Körfezi'ndeki, hem Karadeniz sahilindeki plaj bölgelerine akın etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title