Haberler

Kmü'de "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" Konferansı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konferansı düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konferansı düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Önkal, KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi konferans salonunda düzenlenen konferansta, insanın sosyal bir varlık olduğunu söyledi.

İnsanların bir arada yaşama mecburiyetleri bulunduğunu dile getiren Önkal, her insanın farklı yapıya sahip olduğunu, insanların fabrikasyon ürünü birer robot olmadığını belirtti.

Peygamber Efendimizin oluşturmak istediği toplumun ana unsurunu, İslami değerlerle bezenmiş kişilikli bireyler yetiştirilmesinin oluşturduğunu ifade eden Önkal, bunun da her bireyin kendi nefsine bu düsturu kabul ettirip uygulamasıyla gerçekleşeceğini kaydetti.

"Siz İslam'ı kendi hayatınızda yaşarsanız, Allah coğrafyanızda da yaşatır" sözünü hatırlatan Önkal, birlikte yaşama ahlakıyla ilgili sorunların aşılması için ilk hareket noktasının iyi insan ve iyi Müslüman yetiştirmek olduğuna dikkat çekti.

Konferansa, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, dekan ve müdürler, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Önkal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title