Haberler

Kışanak: Biz Kadınlar Olmazsak Dünya Çıplak Kalır

Güncelleme:

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, kadınlar gününde yaptığı açıklamada, "Biz kadınlar olmazsak dünya çıplak kalır" dedi.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği ve Kadın Girişimciler Kurulu'nun ortaklaşa düzenledikleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katılan BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gultan Kışanak, eşbaşkanlık modelinin kadın mücadelesinin sonucu olduğunu söyledi.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği ve Kadın Girişimciler Kurulu'nun ortaklaşa düzenledikleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinliğe BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gülten Kışanak, Kadın Girişimcileri Derneği Yöneticileri, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği yöneticileri ve tekstil atölyelerinde çalışan tüm kadınlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gülten Kışanak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çalışan kadınların mücadelesi sonucunda tüm kadınlara armağan edilmiş bir gün olduğunu söyledi. Kadınlar eşit işe eşit ücret istedikleri için yaşamlarını yitirdiklerini belirterek, "Kadınların direnişleri sırasında fabrikaya baskın yapılmış ve çıkan yangında yaşamını yitiren kadınların anısına bugün tüm dünya kadınlarına armağan edilmiştir" dedi.

'KADIN MÜCADELESİ DEVAM EDECEK'

Her bir kadını canı gönülden kutladıklarını kaydeden Kışanak, "Eğer bugün bizler milletvekili olabildiysek ve eğer kadınlar bugün siyasete varsa eğer bu gün kadınlar yertel yönetimlerde eşbaşkanlık uygulaması için güçlü bir çıkış yapabildiylerse sizin emeğinizin sizin mücadelenizin bir sonucudur. Tabi kadınların eşitlik ve özgürlük arayışı uzun yıllardır devam ediyor ve daha uzun yıllar devam edecek" diye konuştu.

Tekstil sektörünün yükü kadınların sırtında olduğunu vurgulayan Kışanak konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bir bütün olarak kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla herkesin giydiği giysilerde en az yüzde 80 kadın emeği vardır. Biz kadınlar olmazsak dünya çıplak kalır. Buna inanın emeğiniz bu kadar kutsal, bu kadar değerlidir. Bunun karşılığında aldığımız ücret buna denk bir ücret, denk bir yaşam değildir. Biz kadın özgürlük mücadelesi derken aynı zamanda bunu kastediyoruz. Evet kadınlar çalışacaklar ama emeklerinin karşılığını da alacaklar. Bu mücadele sizin mücadeleniz, sizin emeğiniz. Hepinizi canı gönülden kutluyorum." Kışanak konuşmasından sonra kadınlarla birlikte halay çekti.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne gelen AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu ve BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gülten Kışanak karşılaştı. Karşılama da Kışanak, espiriyle "Bugün kadınlar günü ne işiniz var" diyerek gülüşmelere neden oldu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Kadın Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title