Haberler

Kış Hastalıklarından Korunmak İçin Bunları Tüketin

Kış Aylarında Semizotu, Ceviz, Ispanak, Badem, Nar, Enginar, Brokoli, Havuç ve Kivi Gibi Gıdalardan Tüketilerek Mevsimsel Hastalıklardan Korunulabileceği Bildirildi

Vücudun bağışıklık sisteminin zayıfladığı kış aylarında semizotu, ceviz, ıspanak, badem, nar, enginar, brokoli, havuç ve kivi gibi gıdalardan tüketilerek mevsimsel hastalıklardan korunulabileceği bildirildi.

BSK Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Semahat Altuhul, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarında mevsim değişikliklerinin vücudun bağışıklık sistemi üzerinde etkisini göstermeye başladığını belirtti.

Dengeli beslenme ve egzersizle bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilebileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Altuhul, bağışıklık sisteminin zayıflamasının en önemli nedenlerinden birinin kötü beslenmek ve hareketsiz bir yaşam olduğunu hatırlattı.

Altuhul, beslenmeye dikkat edilerek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve mevsimsel hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu vurgulayarak, açıklamasında şu bilgileri verdi:

'İnsan vücudu bir makine gibidir. Bir taraftan enerji koyarsınız bir taraftan iş üretilirken diğer taraftan zararlı atıklar ortaya çıkar. Ne kadar kötü beslenirsek ve ne kadar az hareket edersek o kadar zararlı atık vücudumuzda birikir. Bu zararlı atıkları vücudumuzdan temizleyen besinler vardır. Bazı yiyecek ve içeceklerin de antioksidan kapasiteleri yüksektir. Bu yiyeceklerden daha fazla tüketerek ve düzenli egzersiz yaparak bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirebiliriz ve dolayısı ile tüm mevsimsel hastalıklardan korunabiliriz.'

Antioksidan kapasiteleri yüksek yiyeceklerin bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunduğuna dikkati çeken Altuhul, semizotu, turunçgiller, ceviz, ıspanak, badem, nar, enginar, brokoli, havuç, kivi, balık, ananas, kuru baklagiller, kuşburnu, zeytin, zeytin yağı ve yulaf kepeği gibi besinlerin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini vurguladı.

- HAFTADA EN AZ 3 GÜN AEROBİK EGZERSİZLERİ YAPILMALI -

Altuhul, öğünlerde bu yiyeceklere sık yer verildiğinde insanların kolay kolay hasta olmayacağını dile getirerek, şöyle devam eti:

'Süt, yoğurt, ayran, kefir vücut direncini artırır, yorgunluğu giderir. Vücut direncini artırmak için, dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir. Mevsiminde bol taze meyve tüketimi çok önemlidir. Bununla birlikte haftada en az 3 gün balık yemek, beslenmede kuru baklagillere ağırlık vermek, süt, yoğurt, ayran, kefir kullanımını artırmak iyi olur. Güneşli günlerde açık havada dolaşmak ve haftada en az 3 gün en az 40 dakika süren aerobik egzersizleri de yapmaya özen göstermek gerekir.'

(MRS-SU) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Kola tutkunlarını yıkan haber! Litresi 35 liradan satılacak

Kola tutkunlarını yıkan haber! Litresi 35 liradan satılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title