Haberler

Kırşehir Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.

Valilik Salonundaki toplantıya, Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları ile daire müdürleri katıldı.

Çakacak, burada yaptığı konuşmada, kent genelinde 241 projenin uygulanmak üzere programa alındığını anımsattı.

Bu projelerin toplam tutarının 857 milyon 462 bin lira olduğunu dile getiren Çakacak, "Önceki yıllarda 278 milyon 701 bin lira harcama yapılan bu projelere, 2014'te 178 milyon 674 bin lira ayrılmıştır. Bu yıl, haziran ayı itibariyle de 79 milyon 750 bin lira harcama yapılmıştır" dedi.

Hükümet tarafından ayrılan bu ödeneklerle Kırşehir'de önemli projelerin yürütüldüğünü belirten Çakacak, şunları kaydetti:

"Yapılan bu harcamaların 45 milyon 355 bin lirası Karayolları, 8 milyon 469 bin lirası milli eğitim, 5 milyon 991 bin lirası İller Bankası, 5 milyon 314 bin lirası Ahi Evran Üniversitesi, 4 milyon 369 bin lirası Devlet Su İşleri, 2 milyon 253 bin lirası da İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildi. Yatırımcı kuruluşlarımızın yürüttükleri projeler toplamında  yüzde 41.80 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 44.63 oranında fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Yatırımcı kuruluşlarca yürütülen 241 projeden 19'u tamamlanmış, 112'si devam etmekte, ihale aşamasında 27 ve başlanmayan 83 proje bulunmaktadır."

Engelliler Destek Programı

Çakacak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Engelliler Destek Programı (EDES) hakkında da bilgiler veren Çakacak, şunları anlattı:

"EDES, 2014'te Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illerinin katılımıyla 22 ilde uygulanacaktır. EDES kapsamında, bu illerde valiliklerin yetki ve sorumluluğunda kamu kurum ve kuruluşları, il özel idareleri, belediyeler, meslek odaları ve üniversiteler tarafından gerçekleştirilecek projeler desteklenecektir. 10 bin lira ile 100 bin lira arasında desteği olan projeler için son başvuru tarihi 1 Eylül 2014'tür. Bu kapsamda farkındalık eğitimlerine yönelik projeler, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamaya yönelik projeler desteklenecektir" diye konuştu.

Toplantıda, yatırımcı kuruluşların yöneticileri de faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Çakacak Murat Bulut Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title