Haberler

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Rüştü Emir, 2006 Yılından Beri Uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bugüne Kadar 5 Etapta Toplam 29 Proje Gerçekleştirildiğini Bildirdi.

Elazığ Tarım İl Müdürü Rüştü Emir, Elazığ'da 2006 yılından beri uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar 5 etapta toplam 29 proje gerçekleştirildiğini bildirdi.

Emir, yaptığı yazılı açıklamada, programla kentte üretilen ürünleri işleyerek katma değeri kente bırakan, kent ekonomisine katkı sağlayan tesislerin artması gerektiğini kaydetti. Bu tür yatırımları yapan kişi ve kuruluşları her zaman için desteklediklerini ifade eden Emir, şu bilgileri verdi:

"İlimizde 2006 yılından beri uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar 5 etapta toplam 29 proje gerçekleştirilmiştir. Bu projeler dörder adet baklagil eleme ve işleme tesisi, yem üretim tesisi, soğuk hava deposu, üç adet süt ve süt ürünleri işleme tesisi, ikişer adet silo, kuruyemiş üretim tesisi, birer adet meyve suyu üretimi, biogaz ısıtmalı sera yapımı, pekmez ve orcik üretimi, alabalık işleme tesisi, et ve et ürünleri işleme, deri işleme, salça üretim tesisi, üzüm işleme tesisi, domates kurutma tesisi ve tavuk gübresi işleme ve paketleme tesisi yapılmıştır. Bu projelerden 28'i tamamlanmış, bir proje ise devam etmektedir. Bugüne kadar bu projelere 5.8 milyon lira hibe ödemesi yapılmıştır."

Emir, ekonomik projelerin yanında aynı program içinde makine ekipmanların desteklenmesi uygulanmasının da 2007 yılında başladığını kaydederek, bu kapsamda 26 adet damla ve yağmurlama sulama sistemleri, 450 adet bahçe el traktörü ve ekipmanları, 66 adet mibzer, 16 adet soğuk taşımalı araç başta olmak üzere çeşitli dallarda 4 yılda toplam 673 adet tarımsal makine ve ekipman dağıtımının yapıldığını, 2.8 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakanlığın tarımın her konusunda desteklemelerinin devam ettiğini ifade eden Emir, vatandaşların müdürlük ile sürekli temas halinde olmalarını istedi.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title