Haberler

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Anız Yangınlarına " Karşı Uyarıyor

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; "Kırklareli'nin önemli bir hububat ekilişine sahip olması, dolayısıyla bu ürünlerin hasadı ile birlikte geniş alanlarda anızlar oluşmaktadır."

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; " Kırklareli'nin önemli bir hububat ekilişine sahip olması, dolayısıyla bu ürünlerin hasadı ile birlikte geniş alanlarda anızlar oluşmaktadır. Özellikle yaz sıcaklarının da artmasıyla birlikte gerekli tedbirler alınmadığı takdirde yangın olayları ile karşı karşıya kalınmakta, dolayısıyla hem doğada yaşayan canlılar zarar görmekte bunun yanında da ekonomik zararlara neden olabilmektedir. Son yıllarda hayvan sayısındaki artışla birlikte oluşan kaba yem açığı saman balyalarını daha da değerli kılmaktadır" denildi.

İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "hasat öncesi eğitim, hasat kontrolleri ve anızların yakılmasının önlenmesi konularında gerekli çalışmalar yapılmış olup her türlü tedbir alınarak uygulamaya konulmuştur. 24. Mayıs 2013 tarih ve 2013/01 nolu Kırklareli Valiliği Hasat Tebliği ile 26 Haziran 2013 tarih ve 2013/02 nolu Anız Yakılmasının Önlenmesi Tebliği yayımlanarak yürürlüğe girmiş, ayrıca ilgililere tebliğ edilmesi amacıyla Kaymakamlıklara, İlgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Belediye Başkanlıklarına, Köy ve Mahalle muhtarlıklarına gönderilmiştir.İlimizde 2013 yılı hasat sezonu arpa ürünü ile başladı ve halen buğday ürünü ile devam etmektedir. Sıcakların artması ve bütün alanların kurumasıyla olası yangın riskleri daha da artacaktır. Özellikle açık alanlar ve anızlarda çıkacak bir yangın rüzgarın etkisiyle de kısa zamanda büyük alanlara yayılabilmektedir. Biçilmeyen alanlarda büyük maddi kayıpların yanında doğada yaşayan diğer canlılara da büyük zararlar vermektedirler. Bu nedenle başta biçerdöver ve balya makinesi sahipleri olmak üzere, tarlalarını biçtiren ürün sahipleri de gerekli önlemleri almaları gerekmektedir" kaydedildi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title