Haberler

Kırıkkale'de Alaaddinoğulları Türkmen'leri, Pilav Gününde Buluştu

Kırıkkale'de düzenlenen pilav gününde Alaaddinoğulları Türkmen'leri bir araya geldi.

Kırıkkale'de düzenlenen pilav gününde Alaaddinoğulları Türkmen'leri bir araya geldi.

Kırıkkale merkeze bağlı Ahili köyü piknik alanında düzenlenen pilav gününe, Avusturya, Hollanda ile Kayseri, Aydın, Kırşehir, Isparta, Sivas ve Antalya il ve ilçelerinde yaşayan Alaadinoğulları Türkmen'leri katıldı.

Her yıl geleneksel olarak Ağustos ayında düzenlenen pilav günü, bu yıl Ramazan ayı nedeniyle Temmuz ayının son haftasında gerçekleştirildi.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen pilav günleri sayesinde aynı soyu taşıyan kişilerin yapılan organizasyonlarla birbirlerinden haberdar oldukları ve son yıllarda düzenlenen pilav günlerine bu nedenle katılımların daha yoğun olduğu dile getirildi.

Ahili köyünde 10 çocuk ve 42 torun sahibi ve dört kuşak görmüş olan 96 yaşındaki Döndü Önder, pilav gününde yaptığı konuşmada, gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Birbirinize sahip çıkın. Birliğinizin, dirliğini kimse bozmasın. Katılanlardan ve önderlik edenlerden Allah razı olsun" dedi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Önder ise şöyle konuştu:

"Biz Oğuz'ların 24 boyundan Bayat boyu Alaaddinoğulları aşiretine bağlı olarak yıllardır bir araya gelme mücadelemizi önceki yıllarda ferdi olarak yapmaya çalıştık. Ama son 3-4 yıldır bu etkinliğimizi geleneksel hale getirdik. Bundan böyle Alaaddinoğulları Pilav Günü etkinliğimizi her yılın yaz aylarında belirlenen bir günde Ahili'de yapıyoruz. Pilav gününe Türkiye'nin neresinde bir Alaaddinoğlu Türkmen'leri varsa buluşma günümüze davet ediyoruz. Bugün burada 4. pilav günü etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu pilav gününde ilk defa dört kuşak bir araya geldi. Amaç birlik, beraberlik ve kardeşlerimizi hatırlamak, akrabalık ilişkilerimizi geliştirmek, kaybolmaya yüz tutmuş olan örf, adet ve ananelerimizi unutmamak ve geçmişe dönük Alaaddinoğulları aşiretine bağlı kardeşlerimizle hasret gidermek ve Türk olmanın, Müslüman olmanın verdiği gururu paylaşmaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. "

Piknik havasında geçen Alaaddinoğulları pilav günü etkinliği buluşmasında, çeşitli anılar anlatıldı ve büyüklerin tarihi geçmişleri ile hikayeleri dinlendi.

Yaklaşık 300 kişinin bir araya geldiği pilav gününde, Alaaddinoğulları Türkmen'leri bu günü organize eden Ahili köyü ileri gelenlerine teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir sonraki yıl düzenlenecek olan pilav gününün ise 26 Ağustos olarak belirlendiği bildirildi.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title