Haberler

Kimliksiz Yaşayan Anne ve 4 Kızına Yardım Eli

Gaziantep'ten Gelerek Yaklaşık Bir Ay Önce Sivas'a Yerleşen ve Kimlikleri Olmadan Zor Şartlar Altında Yaşamlarını Sürdüren Anne ile Dört Küçük Kızına Yardım Eli Uzandı

Gaziantep'ten gelerek yaklaşık bir ay önce Sivas'a yerleşen ve kimlikleri olmadan zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren anne ile dört küçük kızına yardım eli uzandı.

Birlikte yaşadığı ve daha sonra kendilerini terk ettiği kişiden en küçüğü altı aylık, en büyüğü de beş yaşında dört kızı olan Fadime Taş, kızları Dilan, Dilara, Ezo ve Hülya ile yaklaşık bir ay önce İstiklal Mahallesi'nde bir eve yerleşti.

Burada çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veren Taş, mahallelinin ve muhtarın yardımlarıyla bir süre yaşamını sürdürdü. Evin bahçesinde düşerek kolunu inciten ve tedavi olması gereken Fadime Taş, İstiklal Mahallesi Muhtarı Cemalettin Arslan tarafından Sivas Numune Hastanesine kaldırıldı. Nüfus cüzdanı ve T.C kimlik numarası olmadığı için önce muayene edilemeyen Taş, durumun hastane başhekimi İsmayil Yılmaz'a haber verilmesinin ardından tedavisi yapılarak kolu alçıya alındı. Bu arada, Taş'ın yanında hastaneye gelen 5 yaşındaki kızı Dilan ile 6 aylık kızı Dilara'nın içler acısı durumundan etkilenen hastane personeli, Dilara'ya emzik, Dilan'a ise yiyecek aldı.

Hasta olduğu görülen Dilara, daha sonra Sivas Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisine götürülerek tedavi edildi. Mahalle Muhtarı Cemalettin Arslan, Fadime Taş ve kızlarını Şehit Adem Tut Polis Karakoluna götürerek, kimlik bilgilerine ulaşmaya çalıştı. Anne ve çocuklarının kimlik bilgilerine ulaşamayan polis ekipleri, konuyu nöbetçi Cumhuriyet savcısına bildirdi.

Nöbetçi savcının genç kadın ve kızlarının tutanakla Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne teslim edilmesi talimatı üzerine Muhtar Arslan, polisin verdiği tutanakla anne Fadime Taş ve 4 kızını sabah saatlerinde evlerinden alarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne götürdü. Anne ve çocukları, sosyal hizmet uzmanlarına teslim edildi.

Yetkililer, genç annenin beyanının doğru olup olmadığının araştırılacağını, ailenin geçici süreyle huzurevine yerleştirileceğini ifade etti.

Annenin ilk görünüşte çocuklarına bakamayacak durumda olduğunun anlaşıldığını belirten yetkililer, alınacak rapordan sonra çocukların anneyle birlikte bir eve yerleştirilebileceğini ya da çocukların yuvaya, annenin de bakımevine alınacağını kaydetti.

İstiklal Mahallesi Muhtarı Cemalettin Arslan da ailenin durumundan bir hafta önce haberi olduğunu, bunun üzerine aileye Dosteli Derneği ve mahallelinin giysi ve gıda yardımında bulunduğunu belirtti. Kadının kimliğinin olmadığının tespit edildiğini ifade eden Arslan, 'Araştırmalarımızda kadının hiçbir kimliği çıkmadı. Sadece insan olarak yaşamış. Resmi olarak hiçbir kaydı yok. Resmi dairelere müracaatlarımızda da ortaya bir şey çıkmadı' dedi.

(EMN-İSA-ARD) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

title