Haberler

Kilis'te 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Kilis’te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Kilis'te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Harun Taşkesen, 1972 yılında, İsveç'in Stockholm kentinde toplanan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında 5 Haziran'ın "Dünya Çevre Günü" olarak kabul edildiğini belirterek, "Hızla artan nüfus, çarpık kentleşme ve alt yapısız sanayileşme başta olmak üzere, birçok neden yüzünden doğal kaynaklarımız kirlenmekte olup, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, katı atıklar ve gürültü kirliliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Nice uygarlıklara beşik olan İlimiz, tarihi ve kültürel değerlerinin yanında, tabiat zenginliklerini de içerisinde barındırmaktadır. Tüm bu değerlerin korunması noktasında uzman kadromuzla başarılı çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ederek, Kilis'imize hizmet vermeye çalışmaktayız. Bu çalışmalarımızda kamu ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği bizleri daha da güçlendirmektedir. Ülkemizin dengeli ve planlı gelişmesini, kaynakların verimli kullanılmasını, tarım topraklarını koruyarak yanlış arazi kullanımlarına son verilmesini, yaşam kalitesi yüksek kentlerin oluşturulmasını sağlayarak, gelecek nesillere daha da yaşanılır bir ülke bırakmak, devletin olduğu kadar bizlerin de sorumluluğudur. Yaşanan çevre sorunlarının sadece kurumların mevzuatlarla belirlenen görevlerini yerine getirmeleri ile çözülemeyeceği bilinci eğitimin önemini ortaya koymaktadır" dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız da konuşmasında 5 Haziran Dünya çevre gününün aslında Kilis açısından Kilis çevre günü gibi algılanması gerektiğini belirterek, "Herkesi çevre konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum. Hem çevreyi temiz tutacağız hem de gürültü kirliliğine karşı duyarlı olacağız. Çevreye saygı eğitim ile başlar. Burada aramızda çok sayıda öğrenci arkadaşımız var. Bu çevre duyarlılıkları için kendilerini kutluyorum. Herkes çevreyi temiz tutar, bir yerlere çöp ve benzeri şey atmaz ise çevre temiz olur. Böylece sağlıklı nesiller peşinden gelir. Annelere, babalara, öğretmenlere ve herkese bu konuda büyük görev düşüyor" dedi.

Yapılan bu konuşmalardan sonra şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Etkinliğe Vali Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 7 Aralık Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Osman Türer, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Harun Taşkesen, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaeddin Yavaşça Dünya Çevre Günü İsveç Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title