Haberler

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç Açıklaması

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, üniversitenin son yıllarda yaptığı yatırımlarla mevcut yerleşkesini daha çağdaş ve günümüz şartlarına uygun bir duruma getirildiğini bildirdi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, üniversitenin son yıllarda yaptığı yatırımlarla mevcut yerleşkesini daha çağdaş ve günümüz şartlarına uygun bir duruma getirildiğini bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Güvenç, yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalar sonucunda son teknolojinin kullanıldığı Sosyal Kültürel Merkez, Merkezi Derslik ve yapımı halen devam eden ve içinde 600 kişilik konferans salonunun bulunduğu Rektörlük Hizmet Binası gibi 'akıllı binaların' yanı sıra, yerleşke içerisindeki çevre düzenlemeleri, yeşil alanların arttırılması, refüj düzenlemeleri bu çalışmaların bir parçasını oluşturduğunu belirtti.

Güvenç, aynı zamanda 'akıllı kart' sistemiyle ana giriş kapılarındaki ve yemekhanelerdeki turnikelerden geçiş rahatlıkla sağlanabildiğine dikkati çekerek,

"Kilis'te bir ilke imza atılarak en az elli yıllık ihtiyaca cevap verebilecek şekilde yapılan yeraltı çalışmaları (galeri sistemi) ile kanalizasyon, telefon, elektrik gibi unsurların yer altına alındı" dedi.

Rektör Güvenç açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sosyal Kültürel Merkez'de bulunan çok amaçlı salon, sinema salonları, internet erişim merkezi, dinlenme salonları, misafirhane ile Merkezi Derslik'te bulunan çağdaş amfiler, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM), projeksiyonlu ve akıllı tahta sisteminin bulunduğu derslikler, laboratuvarlar, ebru/sergi salonu bu çalışmaların diğer ayağını oluşturuyor. Ayrıca yeşil parkı ve lokantasıyla Kilis 7 Aralık Üniversitesi personeline hizmet veren Kilis Evi ile sportif çalışmaların yapılabildiği Kapalı Spor Salonu, Fitness Salonu ve halı sahalardan da personelimiz ve öğrencilerimiz yararlanabiliyor. Merkez Yerleşke'de 35. 000'e yakın kitabı ve yayını bünyesinde bulunduran Üniversite Kütüphanesi, Kilisli çiftçilerimizin toprak analizlerini yaptırabildiği Toprak Analiz Laboratuvarı da bulunuyor.

Bu yıl yaklaşık 6 bin öğrencinin öğrenim görmesinin beklendiği Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde yakın zamanda Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Binası ile Merkez Yerleşke çevre düzenlemesi, yarı olimpik yüzme havuzu ve tenis kortu yapımına da kısa süre içerisinde başlanacak. Bunun yanı sıra 36 dairelik ilk etap Üniversite Lojmanları bitirildi ve ikinci etabın da temel çalışmalarına başlandı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde şu an 74 adet derslik, 4 adet amfi, 9 adet bilgisayar laboratuvarı, 9 adet fen bilimleri laboratuvarı, 4 adet atölye, 1 adet kondisyon parkı, 1 adet çocuk parkı, 1 adet fitness salonu, 1 adet tiyatro salonu, 1 adet 250 kişilik çok amaçlı salon, 1 adet müzik odası bulunuyor. "

Güvenç, bu kapsamda Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ni tercih edecek aday öğrencilerin, öğrenimleri boyunca sosyal, kültürel, sportif olanakların yanı sıra, kaliteli öğrenim olanaklarından da yararlanabilecekleri kaydetti.

- KİLİS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title